- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Pomorski sigurnosni pojas“: Rusija, Kina i Iran održaće zajedničke manevre u Indijskom okeanu

© Sputnik / Olivera IkodinovićKronštat
Kronštat - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Kina, Rusija i Iran održaće zajedničke vojne pomorske vežbe u severnom delu Indijskog okeana 21. januara, javlja „Rojters“, pozivajući se na iransku agenciju „Isna“.
Zajedničke vojne vežbe „Pomorski sigurnosni pojas 2022“ biće treće po redu zajedničke vežbe Moskve, Pekinga i Teherana, precizirano je u saopštenju. Prethodni manevri održani su u februaru prošle godine.
Agencija podseća da iranski predsednik, koji je došao na vlast u leto prošle godine nakon osvajanja 60 odsto glasova na izborima, vodi politiku produbljivanja veza sa Rusijom i Kinom. Teheran se u septembru prošle godine pridužio Šangajskoj organizaciji za saradnju koju predvode Moskva i Peking.
Podsetimo, juče je u Kremlju održan sastanak predsednika Rusije i Irana Vladimira Putina i Ebrahima Raisija. Iranska strana je predala Rusiji nacrt sporazuma o strateškoj saradnji na period od 20 godina.
Novi svetski poredak - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SVET
Tri rata za kraj američke dominacije: Strah Zapada od kontakta Moskve, Pekinga i Teherana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala