Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Oglasio se Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZRio Tinto
Rio Tinto - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Rio Tinto je večeras saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za projekat "Jadar", te da se poništavaju svi pravni akti u vezi s projektom.
Tokom našeg rada na Projektu „Jadar“, uvek smo poštovali zakone Republike Srbije, navodi se u saopštenju kompanije Rio Tinto.
"Razmatramo pravne osnove za donošenje ove odluke i implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji", poručuju iz kompanije.
Premijerka je ranije saopštila da je vlada na današnjoj sednici ukinula uredbu i prostorni plan područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit, od 13 februara 2020. godine, te da su time poništeni i svi pravni akti koji su vezani za Rio Tinto, sve dozvole, rešenja, odluke i ostalo.
Ona je na konferenciji za medija nakon sednice vlade poručila da je odluka o tome da se stavi tačka na projekat "Jadar" konačna.
"Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde zbog našeg naroda i naše zemlje, neka rade (Rio Tinto) šta misle da je najbolje da rade, ovo je konačna odluka vlade", poručila je premijerka.
Zahtev Rio tinta da se jalovište preseli u najplodniji deo Jadra zbog smanjenja troškova - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
SRBIJA
„Mi se njih ne plašimo“: Hoće li Rio Tinto da tuži Srbiju?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala