Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Mi se njih ne plašimo“: Hoće li Rio Tinto da tuži Srbiju?

© Sputnik / Lola ĐorđevićZahtev Rio tinta da se jalovište preseli u najplodniji deo Jadra zbog smanjenja troškova
Zahtev Rio tinta da se jalovište preseli u najplodniji deo Jadra zbog smanjenja troškova - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras povodom odluke koju je donela vlada, da se Vlada Srbije ne plaši Rio Tinta i da je vlada donela konačnu odluku - da stavi tačku na projekat Jadar.
"Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde zbog našeg naroda i naše zemlje, neka rade (Rio Tinto) sta misle da je najbolje da rade, ovo je konačna odluka vlade. Mislim da je ta odluka ispravna i da još jednom govori o tome da slušamo naš narod i da je naš posao da zašitimo interes naroda. I kada mislimo nešto drugačije da građani znaju da ćemo ih saslušati i staviti tačku ako oni nisu za nešto", istakla je Brnabićeva.
Na pitanje novinara da li će možda Rio Tinto tužiti Srbiju i tražiti odštetu i kako vidi saopštenje te kompanije od pre nekoliko sati u kojem je izrazila zabrinutost i navela da ostaje posvećena realizaciji projekta i da li je vlada kontaktirala Rio Tinto, premijerka je rekla da bi volela da je Rio Tinto pokazao zabrinutost ranije i da su bili otvoreniji za komunikaciju i sa predstavnicima medija i sa narodom koji tamo živi.
Istakla je da je Rio Tinto trebalo da razgovara o tome sa građanima šta predstavlja taj projekat i koje su koristi, kao i da odgovaraju na njihova pitanja.
"To nisu radili i to mogu da kažem čista obraza. Rekla sam im više puta da to moraju da poprave, ali to se nije desilo", navela je premijerka.
Kazala je da je Rio Tinto poslao predsedniku Vučiću u popodnevnim časovima jedan dopis i dodala da ova vlast nije dovela Rio Tinto u Srbiju, kao i da je ova vlast pokušala da uradi ono što je najbolje za građane.
Na pitanje da li očekuje da Rio Tinto tuži državu, premijerka je rekla da ne bi sada ulazila u to i da je njoj bilo najvažnije da se završi sa tim, kao i da bi volela da sada svoje slobodno vreme posveti nekim drugim stvarima, kao i na stranačke aktivnosti.
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
SRBIJA
Vlada odlučila: Poništeni svi akti o Rio Tintu - projekat Jadar više ne postoji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala