- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miša je srušio i Amerikanca – za sebe i Novaka: „Nisu svi na istoj strani“

© AP Photo / Tertius PickardMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, napravio je najveći uspeh u karijeri plasmanom u treće kolo Australijan opena, a nakon pobede govorio je o tome šta se promenilo po njegovom dolasku u Melburn.
Miomir Kecmanović je dao obećanje da će se boriti za Novaka Đokovića i to sada održava, s obzirom na plasman u treće kolo prvog Grend slema u sezoni.
Posle maratonskog meča savladao je Tomija Pola, a nakon pobede istakao je da je u ovu sezonu ušao mnogo spremnije nego u prethodnu.
„Dobro sam, nisam se puno istrošio iako je bio naporan meč. Ovoga puta sam spreman, spremio sam se kondiciono, ne padaju mi teško ovakvi mečevi. Radio sam na svemu, sada se sve poklopilo kada je najviše trebalo. Poen, dva da je otišao kontra igrao bi se sigurno četvrti ili pet set“, istakao je Kecmanović.
Na pitanje novinara Sputnjika koje se ticalo pritiska koji nosi do sada najveći uspeh u karijeri, popularni Miša je objasnio da mu je sada lakše kada je prošao to do sada „baksuzno“ drugo kolo.
„U glavi mi je, igram već tri godine na Grend slemovima, stalno sam gubio u drugom kolu. Malo mi je pao kamen sa srca da sam napokon uspeo da se probijem i uđem u treće kolo“, objasnio je Kecmanović.
Naredni protivnik srpskog tenisera biće izuzetno talentovani Lorenco Sonego koji je slavio u prethodna dva međusobna duela, međutim Kecmanović sada ima rešenje za Italijana.
„Sonego može da odigra dobro, ali se moja igra razlikuje ranije i sada. Mislim da će sada biti potpuno drugačiji nego taj od pre dve godine. Sada sam bolje spreman, drugačije razmišljam na terenu, mislim da mogu da pobedim ako budem igrao dobro. Neće biti lako, ali kad sam došao ovde mogu i dalje“, ima samopouzdanja Kecmanović.
Kecmanović je podsećen i na slučaj Novaka Đokovića koji je upoređen sa situacijom Nikole Pilića iz 1973. godine kada je od strane Jugoslavije suspendovan sa svih takmičenja.
Uz Pilića je stalo 72 tenisera, ali je teško pronaći tu brojku kolega kada je u pitanju podrška Novaku.

„Nema solidarnosti, nisu svi igrači na istoj strani. Ovde nas ima 128 na turniru. Dosta igrača zavisi od ovakvih turnira i jednostavno ne žele da izgube to zarad nekog ko možda ne dele isto mišljenje, možda ga i ne vole. Dok se ne promeni da slabije rangirani imaju više prava, do toga ne može da dođe“, objasnio je Kecmanović.

Srpski teniser istakao je da je mnogo radio na svojoj igri, a da je tome najviše doprineo David Nalbadijan, njegov trener.
„Prethodna godina je bila baš teška, dosta stvari nije išlo kako sam zamislio. Ali, možda se sada sve vraća, dosta sam poboljšao i fiziku i drugačije ulazim, sa novom verom i željom da ispravim prošlu godinu i da se dokažem da pripadam tu. David je najviše uticao na to. Promenio je to kod mene, imao sam jednoličnu igru i nisam imao kad nešto ne ide na šta drugo da se oslonim. Imam više planova sada“, jasno je istakao Kecmanović.
Za kraj se srpski teniser zahvalio publici.
„Publika je fenomenalna, drago mi je što dolaze, znači podrška“, zaključio je Miomir Kecmanović.
Novak Đoković u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Australijanci će u četvrtak objasniti zašto je Đoković deportovan
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Lajović progovorio o herojskom činu i zastavi Srbije u Melburnu: „Pozitivne reakcije“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Nadal lako „preskočio“ Nemca i plasirao se u treće kolo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala