- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina pripremila diverzante za napad na Donbas

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPripadnik vojske DNR u selu Jasno u Donjeckoj oblasti
Pripadnik vojske DNR u selu Jasno u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da je Ukrajina pripremila nekoliko diverzantskih grupa za napad na društvene objekte na teritoriji republike, posebno na liniji razdvajanja.

„Prema našim obaveštajnim podacima, Ukrajina je pripremila nekoliko diverzantskih grupa uz pomoć stranih stručnjaka, a njihov cilj su naselja koja se nalaze duž kontakt linije, uključujući Gorlovku, Donjeck i Dokučaevsk“, rekao je Pušilin za televiziju „Rusija 24“.

Kako je dodao, u DNR se pripremaju za sabotaže i jačaju mere bezbednosti.
Njihov cilj su infrastrukturni objekti – gasovodi, vodovodi, dalekovodi. Može se reći, otvoreni teroristički napadi“, dodao je Pušilin.
Ranije je iz samoproglašene Luganske Narodne Republike saopšteno da su ukrajinske Oružane snage rasporedile protivvazdušno oruđe i oklopni transporter u blizini linije razdvajanja u Donbasu, iako se time krše Minski sporazumi.
Moskva je više puta izjavljivala da Kijev ne ispunjava odredbe Minskih sporazuma i odlaže pregovore o rešavanju sukoba. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su navodili da je Kijev poslao u Donbas polovinu Oružanih snaga Ukrajine. Zapadne države i dalje nastavljaju da naoružavaju Ukrajinu, a to se naoružanje, između ostalog, koristi i u Donbasu.
Vojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SVET
U Donbas stigli ekstremisti „Desnog sektora“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala