- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šef odborničkog kluba Demokratskog fronta: DF neće nikakav dogovor o vladi koju podržava DPS

© REUTERSSlaven Radunović
Slaven Radunović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Šef odborničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović izjavio je za Sputnjik da je ta politička grupacija već saopštila svoj stav o predlogu koalicije „Crno na bijelo“ o manjinskoj vladi – „oni neće biti dio bilo kakvog dogovora o vladi u kojem se DPS pita nešto. Bilo iz same vlade, bilo kao podržavalac iste“.
Demokratski front (DF) nikada neće izdati narodnu pobjedu od 30.avgusta 2020.godine koju su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pokušali da „istope“, kazao je juče jedan od lidera DF-a i čelnik Nove srpske demokratije Andrija Mandić. On je rekao da su konferencije za novinare Dritana Abazovića i Zdravka Krivokapića, juče i danas, najbolje lice i naličje aktuelne Vlade Crne Gore.
"Demokratski front je upozoravao da će se ovo jednom završiti i od nekadašnje velike ljubavi i grljenja stigli smo dotle da padaju niski udarci, šire se svakakve izmišljotine i padaju teške optužbe. Nije bilo teško zaključiti da će se na kraju sve i tako odigrati. Demokratski front je imao dovoljno političkog iskustva da zna u kojem pravcu se kretala ova lađa od samog početka otkako je konstituisana. Pokušali su njih dvojica da veliku narodnu pobjedu od 30. avgusta 2020.godine nekako „istope“, kao kocku šećera u mutnoj vodi. Ali građani Crne Gore moraju da znaju da postoji Demokratski front, i da on nikada neće izdati“, rekao je Mandić za TV Prva.
Kako je poručio, vidi se da nije baš lako realizovati sve što je neko zamislio da može da uradi.
„Ako se vratimo unazad 15 mjeseci i onog grljenja, kada su uspjeli Krivokapić i Abazović da isključe koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ iz izvršne vlasti, tada su bili srećni, mislili su da su stigli do cilja. A danas ih mi gledamo onako tužno i vjerujte - da nije u pitanju politička tragedija zbog pobjede od 30. avgusta - ovo bi bila velika društvena komedija gdje bi svako mogao da se nasmije glavnim akterima predstave koja se završava ovako neslavno“, poručio je Mandić.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
REGION
Krivokapić odgovorio Dritanu: Srećno ti bilo! /video/
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
REGION
Kako Abazović može do nove većine
Milo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
REGION
DPS podržava svaku inicijativu za smjenu aktuelne vlade Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala