- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić odgovorio Dritanu: Srećno ti bilo! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je manjinska vlada, predložena od dela parlamentarnih subjekata, prevara.
On je kazao da maske moraju da padnu do kraja. On je naveo da će to biti urađeno do 1. marta i Crna Gora će videti ko je ko i kakav je.
Rešenje je da se, kako je ukazao, proširi rad vlade i poveća broj ministarstva. Založio se za vanredne izbore u maju, zajedno sa podgoričkim, kao najpoštenije rešenje.
"Crna Gora se nalazi u neprilici zbog isključivo političkih lidera koji ne žele da snose odgovornost a ne dozvoljavaju da stručni pojedinci preuzmu odgovornost", kazao je Krivokapić.
Na pitanje novinara kako je on reagovao kada mu je potpredsednik Vlade Dritan Abazović preneo nameru o formiranju manjinske vlade, Krivokapić je rekao:
„Moja reakcija je bila: Srećno ti bilo samo da je na korist Crne Gore!“
On je naglasio da su ga zvali brojni članovi SNP-a, tvrdeći da su makar dvojica poslanika ove stranke protiv ovakve, kako je rekao, prevare.
Premijer je rekao da se valjda ne nada niko da sa kadrovima DPS-a u Vladi može da dođe do nekih iskoraka.
Krivokapić tvrdi da ni ne razmišlja o formiranju partije, te da je ova vlada u centar interesovanja stavila građane,
"Ne mogu da shvatim da neko kaže kako će da proba sa manjinskom vladom a ako ne prođe, ona ja ostajem do 2024.godne. Ne shvatam to, kazao je premijer.
Kako je podvukao, on ne želi da bude deo problema, već rešenja. Naveo je da mu niko od ministara u Vladi nije otkazao saradnju.
"Mislim da je sada normalno rešenje ono koje daje rezultat. Ovo se do 1.marta ne može rešiti. Treba preraspodeliti budžet, planiran na 12 ministarstava. Zar je problem profesor koji se zalaže za reforme, ili predsednik optuživan za korupciju", naveo je Krivokapić.
Naglasio je da ne razume argumentaciju koja je juče ponuđena vezano za formiranje manjinske vlade, ističući da građani ne bi ništa dobili u smislu uštede i boljeg života.
On je rekao da građani ne treba da brinu, i da svako rešenje koje je za njih, treba da bude podržano.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala