- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Pogrešna interpretacija“: Izetbegović o predlogu Erdogana

© Tanjug / Dimitrije GollBošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija)
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsednicima Republike Turske i Republike Srbije, i da je, kako je naveo, reč o pogrešnoj interpretaciji.
„Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda“, rekao je Izetbegović povodom jučerašnje izjave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Izetbegović je, posle sednice Kolegijuma SDA, dodao da bi ta trilaterala trebalo da se desi uskoro i da će BiH predstavljati Predsedništvo BiH, preneo je portal „Kliks“.
Erdogan je u utorak, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima u Ankari rekao da Turska želi da se posle izbora u Srbiji održi zajednički sastanak sa trojnim Predsedništvom BiH u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i celovitosti BiH, kao i da bi taj sastanak sa liderima sve tri strane, Bošnjaka, Hrvata i Srba, mogao da bude održan u Beogradu ili Istanbulu, podseća Tanjug.
REGION
Šta će Erdogan reći Bakiru: Turska kao adut u rešavanju krize u Bosni
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
REGION
Dodik: Zahvalan sam Vučiću i Erdoganu što se zalažu za poštovanje Dejtonskog sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala