- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vesić: „Beograd ima velike šanse da bude domaćin fajnal-fora Evrolige“

© Sputnik / Lola ĐorđevićLopta u obruču
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da postoje odlične šanse da Beograd u maju bude domaćin završnog turnira Evrolige.
Vesić je gostujući na televiziji Pink potvrdio medijske navode da bi završni turnir Evrolige mogao da bude preseljen iz Berlina u srpsku prestonicu.
Napomenuo je da su pregovori u toku, ali da zvanična odluka o tome još nije doneta.
„Beograd se kandidovao za organizaciju završnog turnira Evrolige pre nekoliko nedelja. Tada nismo znali da će se situacija sa organizacijom završnog turnira u Berlinu iskomplikovati, odnosno da publika neće moći da prisustvuje. Ponudio sam da Beograd zameni Berlin i garantovao da će u našoj Areni biti moguće da prisustvuje publika ukoliko su posetioci vakcinisani. Takođe, obezbedićemo besplatne testove i medicinsku zaštitu za sve ekipe i zvanična lica Evrolige. Pregovaramo sa Evroligom i verujem da je do kraja nedelje moguće da se usaglasimo oko detalja. Ipak, odluka je na Evroligi i ona nije doneta. Oni znaju da u Beogradu imaju dobrog i pouzdanog partnera, da je jedan od najboljih završnih turnira održan 2018. godine u Beogradu i da je danas u Evropi takav događaj moguće organizovati samo u Beogradu i Istanbulu“, rekao je Vesić.

Vesić je ponovio da Beograd još nije domaćin završnog turnira, tako da nema mesta euforiji.

„Pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti. U svakom slučaju znaćemo sve u narednih sedam do deset dana“, rekao je Vesić i zahvalio Goranu Šašiću i Goranu Grboviću na velikom trudu da se završni turnir održi u Beogradu.
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Beograd na dobrom putu da zameni Berlin
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
„Pionir“ je goreo kao nekada – Partizan stotkom ispratio Nemce!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala