- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaštita prava ruskih medija u Nemačkoj: Savez novinara Rusije uručio pismo nemačkoj ministarki

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveza novinara Rusije
Zgrada Saveza novinara Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Savez novinara Rusije uručio je pismo ministarki spoljnih poslova Nemačke Analeni Berbok u kojem skreće pažnju na opasnost politizacije pitanja rada ruskih novinara u Nemačkoj.
Kako se precizira, Savez novinara Rusije je na zajedničkoj konferenciji za novinare šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i njegove nemačke koleginice preneo apel te organizacije nemačkoj vladi u vezi sa položajem ruskih novinara u Nemačkoj.

„Želeli bismo da skrenemo Vašu pažnju na opasnost politizacije pitanja zabrane rada našim kolegama na teritoriji Nemačke. Pripremili smo zvaničan apel u ime Saveza novinara Rusije, koji broji više od 80 hiljada članova širom zemlje. Koristimo mogućnost da Vam ga predamo i nadamo se da ćete ga pažljivo razmotriti, kao i da neće previše opteretiti Vašu fasciklu sa dokumentima, sa kojom ste stigli u Moskvu“, izjavio je šef međunarodnog odeljenja Saveza Timur Šafir, predajući dokument nemačkoj ministarki.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas u Moskvi sa nemačkom koleginicom Analenom Berbok o situaciji sa obustavom emitovanja televizije „RT DE“ u Nemačkoj. On je izjavio da Moskva ne želi da stvara prepreke za rad nemačkih novinara u Rusiji, ali da može biti primorana da to učini ako se situacija sa „RT“ u Nemačkoj ne reguliše.
Ranije je nemački regulator za medije MABB primorao evropskog satelitskog operatora „Eutelsat 9B“ da ukloni sa svoje platforme novi televizijski kanal na nemačkom jeziku „RT DE“ koji emituje program iz studija u Moskvi.
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
„RT“ najviše problema ima u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala