- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„RT“ najviše problema ima u Nemačkoj

© Foto : Press-služba prezidenta Respubliki Belarusь / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Ni u jednoj zemlji na svetu se „RT“ nije suočio sa takvim poteškoćama kao u Nemačkoj, izjavila je glavna urednica televizije „RT“ i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan.
Ovakva reakcija urednice „RT-a“ usledila je zbog saopštenja da je Jutjub blokirao kanal „RT DE“ na dan kada je počelo emitovanje programa. Kasnije je saopšteno da je kanal uklonjen zbog „zaobilaženja ranije nametnutih ograničenja“.
Prema rečima Simonjanove, Nemci, odnosno nemačka država, „jednostavno se ponašaju u ovoj situaciji na najneverovatniji način“.

„Osim toga, ni u jednoj zemlji na svetu se nismo suočili sa takvim poteškoćama, takvim ograničenjima i takvim pokušajima da nas spreče da emitujemo“, istakla je ona.

Možda se nemačkim vlasti čini da je elegantno da blokiraju nemačku verziju „RT-a“ prvog dana emitovanja, ali rukovodstvo televizije „uopšte ne misli tako“, dodala je urednica.
„Ne mogu da kažem da nas je to iznenadilo, nismo pre svega emitovani na 'Jutjubu', već smo emitovani kao prava velika televizija. Sadržaj 'RT-a' se može pratiti u direktnom prenosu, na sajtu i na aplikaciji, videćemo šta će dalje da urade“, objasnila je novinarka.
Kako kaže, sumnja da će nemačka vlada razviti poštovanje slobode govora.
„Ali uopšte ne sumnjam u to da će nemački narod i publika, koji će uvideti kako njihovi, takozvani nemački mediji, koji pripadaju Amerikancima, obmanjuju godinama i decenijama – oceniti da im se govori sasvim druga istina, lažna istina“, zaključila je.
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
Zaharova o blokadi novog kanala RT na Jutjubu: Ništa drugo nismo ni očekivali
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala