- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusko-beloruski manevri na pet poligona, četiri aerodroma – iz Rusije stiže 12 Su-35, Pancir i S-400

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni sistem Pancir S1
Protivvazdušni sistem Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Tokom februara na teritoriji Belorusije biće izvršena provera gotovosti snaga Rusije i Belorusije u dve etape. Prva traje do 9. februara, a od 10-20. februara biti održani zajednički manevri pod nazivom „Saveznička odlučnost 2022“. Glavni zadatak - dobijanje agresije spolja.
Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin rekao je da prva faza traje do 9. februara i da je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije.
Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije.
Zbog toga će iz Rusije biti prebačeno 12 lovaca Su-35, dve divizije S 400 i jedna divizija „Pancir S“.
U drugoj fazi vojnici će imati zadatak da tokom odbrambene operacije odbiju pokušaj agresije spolja. Vežbe će se održavati na pet poligona i četiri aerodroma u Belorusiji.

„Tokom druge faze od 10-20. februara biće održava zajednička vežba ‘Saveznička odlučnost 2022’. Cilj je realizacija zadataka sprečavanja i odbijanja spoljne agresije tokom odbrambene operacije, borbe protiv terorizma i zaštite interesa Savezne države“, rekao je Fomin na brifingu za strane vojne atašee.

Prema njegovim rečima, vojnici će imati zadatke koji se tiču jačanja odbrane državne granice u cilju sprečavanja prodora naoružanih grupa, dopremanja naoružanja i municije, kao i potrage i likvidacije ilegalnih jedinica i diverziono-obaveštajnih grupa protivnika.
Fomin je istakao da broj učesnika manevara i količina naoružanja ne premašuju parametre koji su određeni Bečkim dokumentom iz 2011. godine.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad-2017  - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Odgovor Zapadu: Rusija i Belorusija pripremile novu Vojnu doktrinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala