- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kriza se nastavlja: Amerika šalje novu partiju oružja Ukrajini

© AP Photo / Alexander KotsAmerika, SAD, vojska
Amerika, SAD, vojska - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
SAD će u narednim nedeljama isporučiti Ukrajini novu partiju „pomoći“ za jačanje njenog odbrambenog potencijala, saopštio je Stejt department.
„Kao što znate, prošle godine smo isporučili Ukrajini više bezbednosnih sistema, nego bilo kada od 2014. godine. Uveravam vas, te isporuke se nastavljaju i u narednim nedeljama ih je planirano još više. Ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, mi ćemo Ukrajince obezbediti sa dodatnim odbrambenim materijalom“, saopštili su u Stejt departmentu, uoči posete državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu i Berlinu 18-20 januara.
Kako su saopštili u američkom spoljnopolitičkom resoru, sastanak Blinkena i ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova biće održan 21. januara u Ženevi.
Ranije je portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio da će ukrajinski vojnici dobiti pošiljku malokalibarskog oružja i municije – poslednji deo vojne pomoći u vrednosti od 60 miliona dolara koju je potpisao američki predsednik Džozef Bajden. SAD isporučuju Ukrajini široki spektar naoružanja i tehnike, uključujući patrolne brodove i protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“.
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
RUSIJA
Kremlj: Isporuke oružja Ukrajini izuzetno opasne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala