- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija neočekivano dobila još jednu desetku, a za sve je „kriv“ Hrvat

© AP Photo / Armando FrancaDuel Kristijana Ronalda i Saše Lukića
Duel Kristijana Ronalda i Saše Lukića - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Vezista Torina Saša Lukić igra fantastično ove sezone i jedan je od ključnih igrača „bikova“, koji se trenutno nalaze na devetoj poziciji u Seriji A.
Momak iz Šapca dobio je daleko više slobode i odmah je pokazao da ekipa može da se osloni na njega, a Srbija je na taj način neočekivano dobila još jednu desetku uz neprikosnovenog Dušana Tadića.
Hrvat Ivan Jurić koji se nalazi na klupi Torina prepoznao je ogroman potencijal i kvalitet koji poseduje bivši fudbaler Partizana i ekipa je ekspresno profitirala.
Torino igra odlično ove sezone, na poslednjih pet utakmica u italijanskom šampionatu zebeležili su četiri pobede, od kojih se posebno ističe ona nad Vlahovićevom Fiorentinom, kada je upravo Lukić bio jedan od asistenata u ubedljivom trijumfu rezultatom 4:0.
Lukić je sa desetkom na leđima stvorio najviše prilika za gol od svih igrača Torina, imao je najviše uspešnih dodavanja, u proseku pretrči najviše kilometara po utakmici i osvojio je najviše lopti. Teška je ta desetka na leđima kao kamen, zato je i rezervisana samo za istinske majstore i lidere ekipe.
Sve to nedvosmisleno pokazuje koliko je Saša Lukić bitan za igru „bikova“ iz Torina i zbog čega mu Hrvat slepo veruje.
Lukić je starosedalac na Apeninima, od 2016. godine je član Torina s tim što je imao kratak izlet u Španiju kada je u sezoni 2017/18 bio na pozajmici u Levanteu.
Posle toga se ustalio u startnoj postavi i ove sezone je postigao jedan pogodak uz četiri asistencije.
Nema dileme da fantastična forma Srbina raduje selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji bi u slučaju da mu zatreba rezervna opcija za Dušana Tadića, bez dileme može da se osloni na Sašu Lukića.
Lukić je u prethodnim sezonama imao nešto defanzivniju ulogu, bio je klasičan centralni vezni, neretko i sa naglašenim defanzivnim zadacima. Sada je više orijentisan ka protivničkom golu, kao i za prenos lopte, a s obzirom na to da je pokazao da je dorastao izazovu, teško da će se nešto po pitanju pozicije menjati.
Narednu utakmicu Torino igra 23. januara kao domaćin protiv Sasuola i biće to nova prilika da Šapčanin pokaže koliko mu prija i koliko ga motiviše desetka na leđima.
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Kolevka fudbala pruža ruku čoveku koji je „predriblao“ smrt
Investitori su stotine milione dolara... - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Makedonski klub rame uz rame sa velikanima – ulazi u svet kriptovaluta
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Dominacija Srbina na Ostrvu – het-trik Mitrovića za manje od pola sata!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala