- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ministarka potvrdila: Đokoviću zabranjen ulaz u Australiju na tri godine

© REUTERS / LOREN ELLIOTTNovak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz potvrdila je da je Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize i deportacije zabranjen ulaz u Australiju u periodu od tri godine.
To znači da Đoković neće moći da se takmiči na Australijan openu sve do 2025. godine, ukoliko potencijalno ne podnese žalbu koju će Australija prihvatiti, ili ta država ne preinači odluku o trogodišnjoj zabrani.
„Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, kao rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine“, rekla je ministarka Endrjuz za australijske medije.
Trogodišnja zabrana može biti ukinuta, ali o tome se još ne razmatra.
„Zabrana može da se ukine u slučajevima kada se razlog za to dokaže, ali to nije nešto o čemu će se razmatrati danas ili sutra, već u budućnosti. Svako ko aplicira za ukidanje zabrane mora da prođe kroz isti proces, nije bitno da li je Novak Đoković ili neko drugi. Taj proces nije pravolinijski. Ovu sagu smo mogli da izbegnemo da je Novak Đoković bio vakcinisan“, dodala je ministarka.
Podsetimo, Novak Đoković se u subotu zaputio ka Dubaiju iz Melburna, a dalji koraci koje će napraviti trenutno nisu poznati.
Neće biti oglašavanja sve do kraja Australijan opena, koji počinje 17. januara.
Poruka podrške Novaku Đokoviću sa kule Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
„Nole, ti si ponos Srbije“ – sa Kule Beograd poslata poruka podrške Đokoviću /foto, video/
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Advokati Australije: „Odluka o deportaciji Đokovića debakl vlade“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Šta je rekao čovek koji je Đokovića nazvao „opasnošću“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala