- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nakon tri dana i bez objašnjenja: Fejsbuk konačno odblokirao nalog ruske delegacije u Beču

© Sputnik / Ramilь SitdikovAplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu
Aplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Šef ruske delegacije na pregovorima u Beču i pitanjima vojne bezbednosti i kontrole naoružanja Konstantin Gavrilov izjavio je da je delegaciji ponovo omogućen pristup njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, koji je prethodno bio blokiran.
„Naš nalog je upravo odblokiran“, saopštio je Gavrilov za televiziju „RT“, dodajući da je zvanična stranica ruske delegacije bila blokirana tri dana.
Prema njegovim rečima, deblokadi je pomogla podrška ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koje se obratilo Fejsbuku tražeći da objasni razloge blokade, kao i Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije (Roskomnadzor), koja je kontaktirala vlasnika Fejsbuka, američku kompaniju „Meta“.
Šef ruske delegacije je izrazio iskrenu zahvalnost svima koji su pomogli. Kako kaže, ruska strana nije dobila nikakvo objašnjenje od njih.
On je takođe napomenuo da delegacija nije objavljivala nikakav zabranjeni sadržaj na svojoj Fejsbuk stranici.
Ranije je Gavrilov apelovao na generalnu sekretarku OEBS-a Helgu Šmit da podrži Rusiju zbog blokiranja Fejsbuk stranice delegacije.
Administracija društvene mreže prethodno je blokirala pristup zvaničnoj stranici delegacije koju je aktiviralo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, navodno zbog objavljivanja zabranjenog sadržaja. Nakon toga je Roskomnadzor zahtevao da američka kompanija „Meta“, koja je vlasnik Fejsbuka, ukloni ograničenja sa naloga.
Logo društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
RUSIJA
Ruska delegacija u Beču traži podršku OEBS-a zbog blokiranja Fejsbuk naloga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala