- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska delegacija u Beču traži podršku OEBS-a zbog blokiranja Fejsbuk naloga

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaLogo društvene mreže Fejsbuk
Logo društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o pitanjima vojne bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov apelovao je na generalnu sekretarku OEBS-a Helgu Šmit da podrži Rusiju zbog blokiranja Fejsbuk stranice delegacije.
„Molimo generalnu sekretarku da svojim autoritetom podrži naš legitimni zahtev. Ovo je flagrantan čin cenzure u informacionom prostoru. Unapred smo zahvalni na podršci!“, navodi se u saopštenju Gavrilova na stranici ruske delegacije na Tviteru.
U isto vreme, stalna misija Rusije pri OEBS-u je napomenula da je „sa žaljenjem“ saznala za blokiranje naloga delegacije. Diplomate su navele da se radi o još jednom primeru nelegitimne cenzure informacionog prostora.
„Poštovana predstavnice za medije OEBS-a Tereza ​​Ribeira, veoma je opasno ne primetiti politički motivisane restriktivne aktivnosti IT kompanija“, upozorila je stalna misija.
Administracija društvene mreže ranije je blokirala pristup zvaničnoj stranici delegacije koju je aktiviralo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, navodno zbog objavljivanja zabranjenog sadržaja.
Nakon toga, Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije (Roskomnadzor) zahtevala je da američka kompanija „Meta“, koja je vlasnik Fejsbuka, ukloni ograničenja sa naloga.
Fejsbuk logo - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
RUSIJA
Fejsbuk blokirao nalog ruske delegacije u Beču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala