Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić posle razgovora s Novakom Đokovićem: Želeli su da pokažu kako funkcioniše svetski poredak

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Đokovića i da Đoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju.
Vučić je kazao da je razgovarao sa Đokovićem posle odluke, da ga je obodrio i rekao mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji, da se vrati u svoju zemlju, da dođe tamo gde je uvek dobrodošao.
„Oni koji misle da su isterali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisera 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti“, naglasio je on.
Vučić je ukazao da, da su rekli od početka da mogu ući samo vakcinisani ne bi bilo problema, a ovako su ostavili mogućnost za lekarske izuzetke, u skladu s kojim je Đoković došao i uradio sve što je trebalo.
„Onda je krenulo šikaniranje, lov na veštice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su želeli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak i kako mogu da urade protiv svakoga“, podvukao je on.
Vučić je rekao da se u besmislenom sudskom procesu moglo videti koliko tužilac laže.
„Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanost. Prvo nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 odsto, što je više od 62 odsto imajući u vidu realni broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa vakcinisanosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženju kao što su Bugarska, Rumunija, Slovačka, čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće“, naglasio je on.
Vučić je kazao da će Srbija, već u martu, australijske sportiste dočekati na drugačiji, neuporedivo bolji način.
„Nećemo zarad izbora da se iživljavamo nad njima, da pokazujemo silu. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade. Hvala narodu Australije za koji sam siguran da vole srpski narod onoliko koliko i mi njih“, rekao je on, preneo je Tanjug.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Novakov tim potvrdio: Nema nove žalbe, sledi deportacija
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Đoković se oglasio: Razočaran sam
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Država je pobedila bez dokaza – Đoković dobio nalog za deportaciju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala