- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Država je pobedila bez dokaza – Đoković dobio nalog za deportaciju!

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odlukom tročlanog Sudskog veća Federalnog suda u Kanberi, dobio je nalog za deportaciju iz Australije čime je sprečen njegov nastup na Australijan openu, Grend slem turniru koji je osvajao devet puta. To je epilog sage koja je trajala duže od deset dana i koja se nepovoljno završila po srpskog asa.
Đoković praktično da nema pravo žalbe na ovu odluku, iako je to najavio njegov branilac Nik Vud, jer o tome odlučuje Visoki sud koji takve žalbe gotovo i da ne daje, a imajući u vidu sve što se dešavalo na sudskom procesu, jasno je da država Australija ne želi Đokovića na svojoj teritoriji, kao i da nisu ponuđeni jasni dokazi zbog čega je to tako.
Osnov za takvu odluku je tvrdnja advokata države, koji je zastupao ministra za imigraciju Aleksa Hoka, čijim rešenjem je po drugi put u deset dana ukinuta viza Đokoviću, da bi ostanak srpskog tenisera u Australiji doprineo rastu antivakserskog sentimenta, u smislu protivljenja vakcinaciji protiv virusa korona.
Sudija Džejms Alsop je u sastavu trojice sudije odlučio da srpski i svetski broj jedan treba da bude proteran iz Australije. On je saopštio da je odluka Federalnog suda bila jednoglasna.
Podsetimo, suđenje Novaku Đokoviću koji je proživeo pravu torturu u Australiji, gde je mu je u dva navrata bila ukinuta viza i gde je bio pritvoren u imigracionom hotelu Park, gde su nehumani uslovi, trajalo je više od pet sati.
Novakovi advokati odradili su dobar posao, borili su se i argumentima i činjenicama su uspeli da pobiju odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio diskreciono pravo i poništio mu vizu, da je Srbin pretnja po jačanje antivaks sentimenta u Australiji. Ipak, na kraju je tročlano sudsko veće odlučilo da Đoković bude deportovan i on bi uskoro trebalo da napusti zemlju.
Novaku Đokoviću koji je izgubio na Federalnom sudu, gotovo bez nekih jakih dokaza Australije, gde mu je potvrđeno ukidanje vize, tako je uskraćeno pravo da se od 17. januara bori za jubilarnu desetu titulu na Australijan openu, kao i da krene u pohod na 21. grend slem trofej, čime bi postao i zvanično najveći ikada.
Takođe, Đokoviću je naloženo da plati sudske troškove.
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Đokovićev branilac briljirao, državni advokat nije imao jasne dokaze, ali – pomenuo je Srbiju /video/
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Advokat ministra: Đoković nije hteo da govori na sudu
Navijači Novaka Đokovića mu pružaju podršku ispred hotela Park u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
„Ministar se igra Boga sa nečijim životom“: Alijansa advokata o slučaju „Đoković“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala