- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ugao: Sramota za Australiju, svaka čast Đokoviću

© Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
I Rusija je pomno pratila situaciju oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu. Njegova deportacija je izazvala velike reakcija kako sportske, tako i političke javnosti.
Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski nazvao je sramnom odluku australijskih vlasti da zabrani učešće Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu.
„Kakva sramna odluka da se Novaku Đokoviću zabrani učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu! Politika ne bi trebalo da se meša u sport. Novaku želim nove pobede, dok je australijska publika, očigledno, izgubila u ovom sporu koji je bacio senku na samo takmičenje“, napisao je Poljanski na tviteru.
Član Olimpijskog komiteta, predsednik Teniske federacije Rusije Šamilj Tarpiščev takođe je komentarisao situaciju sa Đokovićem. Po njegovim rečima, Novak je pokazao da je veliki sportista i čovek, dok su se Australijanci diskreditovali.
"Oni su sebi zadali udarac, Australijanci su se jednostavno diskreditovali. Vođene su igre koje nemaju veze sa sportom, bila je loša organizacija. Đoković se, rekao bih, borio za pravo na profesiju. Uradio je sve što je mogao. Ne može mu se ništa zameriti. On je do kraja branio svoj stav, dok su Australijanci koristili dvojne standarde. Kompletna sportska zajednica se o ovome nije oglašavala. Novaku je bilo dozvoljeno da igra, legalno je prošao carinu. Onda je nešto postalo nezakonito. To su nesportske stvari. Svaka čast Đokoviću. Čak i da je negde pogrešio, u svakom slučaju, svaka čast“, rekao je Tarpiščov.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Podkast
Zašto mrze Novaka Đokovića | Novi Sputnjik poredak
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Žustre reakcije: Kirjos se „udara po glavi“, a Novakov saborac ukazao na suštinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala