- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žustre reakcije: Kirjos se „udara po glavi“, a Novakov saborac ukazao na suštinu

© AP Photo / Alastair GrantAustralijski teniser Nik Kirjos
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Vasek Pospišil, partner Novaka Đokovića u osnivanju Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), napisao je na zvaničnom Tviteru nalogu da najbolji teniser sveta ne bi otišao u Australiju da mu nije odobreno medicinsko izuzeće. A, oglasili su se i Nik Kirjos, Rajli Opelka, Aliz Korne...
Deportacija Novaka Đokovića podigla je na noge mnoge aktere u svetu „belog sporta“, a među njima su i bivši i sadašnji teniseri.
Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu vlada nije dala izuzeće da uđe u zemlju (što je dobio; otuda prvobitna presuda sudije Kelija). Preskočio bi Australijan open i bio kod kuće sa svojom porodicom i niko ne bi pričao o ovom cirkusu“, napisao je Pospišil.
„Ovde je bila u igri politička agenda sa predstojećim izborima koji ne mogu biti očigledniji. Ovo nije njegova krivica. Nije nasilno ulazio u zemlju i nije ’napravio svoja pravila’. Bio je spreman da ostane kod kuće“, dodao je.
Ovde je i rečena suština svega jer na kraju razlog deportacije Novaka Đokovića nije to što je imao dobra dokumenta u medicinskom izuzeću, što je potvrdio i sudija Entoni Keli, već to što je „predstavljao opasnost po australijsku zajednicu“.
Glavni argument protiv Novaka je bio taj što se vlada Australije plašila da će ostanak srpskog tenisera u njihovoj državi dovesti do antivakserskih protesta, što je apsurdnost.
Đoković je odlukom tročlanog Sudskog veća Federalnog suda u Kanberi, dobio je nalog za deportaciju iz Australije čime je sprečen njegov nastup na Australijan openu, Grend slem turniru koji je osvajao devet puta.
To je epilog sage koja je trajala duže od deset dana i koja se nepovoljno završila po srpskog asa.
Pored Pospišila oglasili su se i drugi ljudi iz sveta tenisa.
Australijanac Nik Kirjos jednim emotikonom dovoljno je rekao. On je na društvene mreže podelio samo „čoveka koji se u neverici udara rukom u glavu“.
Glasna je bila i francuska teniserka Aliz Korne koja je napisala da je Đoković uvek tu da se zauzme za kolege, a da je ovoga puta upravo izostala podrška kolega njemu.
Nekadašnja prva dubl teniserka sveta Rene Stabs napisala je da ne može da veruje da je donesena odluka da se Novak deportuje.
Amerikanac Rajli Opelka na konstataciju da je Novak trebalo da se vakciniše, i da „to nije toliko teško“, samo napisao svoje iskustvo iz tinejdžerskih dana
„Ono što Novaku takođe nije bilo tako teško je da ostane na terenu za trening još jedan sat vremena 2008. na mastersu u Sinsinatiju da potpiše svaku (velikim slovima) dečiju loptu. Ja sam jedan od njih. I on je uradio mnogo sjajnih stvari za ovaj sport, znate“, napisao je Opelka.
Pročitajte još:
Đoković se oglasio: Razočaran sam
Država je pobedila bez dokaza – Đoković dobio nalog za deportaciju!
Novakov tim potvrdio: Nema nove žalbe, sledi deportacija
Amerikanac je vodio specijalnu kampanju, a sada likuje zbog Novakovog proterivanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala