- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o hakerskim napadima na Ukrajinu: Kijev nas krivi i zbog lošeg vremena

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaVirus-iznuđivač napada informacione sisteme
Virus-iznuđivač napada informacione sisteme  - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je optužbe na račun Rusije u vezi sa nedavnim sajber-napadima na sajtove ukrajinskih državnih organa, rekavši da Kijev krivi Moskvu čak i zbog „lošeg vremena“.
„Mi nemamo sa tim nikakve veze. Rusija nema nikakve veze sa ovim sajber-napadima“, rekao je Peskov u intervjuu za američku televiziju „Si-En-En“.
Peskov je naglasio da je Moskva upoznata sa navodima da iza sajber napada navodno stoji Rusija, ali to je „još jedna neosnovana optužba“ protiv Rusije.
„Skoro da smo se navikli da Ukrajinci krive Rusiju za sve, čak i za loše vreme u svojoj zemlji“, dodao je portparol ruskog predsednika.
U petak je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko saopštio da sajtovi Ministarstva spoljnih poslova i niza drugih državnih organa privremeno ne rade zbog hakerskog napada. Na početnoj stranici sajta Ministarstva obrazovanja i nauke objavljeno je da su navodno svi lični podaci Ukrajinaca postavljeni na opštu mrežu. Državna služba za specijalne komunikacije i zaštitu informacija Ukrajine saopštila je da nije došlo do curenja ličnih podataka zbog hakerskog napada. Kako navodi agencija, državni sajtovi u zemlji bili su podvrgnuti najsnažnijem napadu u poslednje četiri godine.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SVET
Kijev ima novu teoriju: Iza sajber napada su hakeri povezani s beloruskim specijalnim službama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala