- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak i Australija – „pukla“ ljubav koja skupo košta

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković izgubio je na Federalnom sudu i naložena je njegova deportacija, što automatski sa sobom povlači da prvi teniser sveta naredne tri godine neće moći da uđe u pomenutu zemlju. Ta odluka može da bude preinačena, a srpski as moraće da plati i troškove suđenja. Posle takvog epiloga jasno je da je „pukla“ ljubav između Noleta i Australije.
Prema pisanju pojedinih medija iz Australije, pominje se da su navodno troškovi suđenja čak 500.000 dolara.
Mnogo više od pomenute cifre, koja je ipak i dalje pod znakom pitanja i treba je uzeti s rezervom, jer suma može da bude i drugačija, Novaka boli tretman koji je doživeo od Australije.
Zemlja kojoj se našao prilikom ogromnih požara, kada je donirao značajna finansijska sredstva, kao i činjenice da je veliki šampion, tretirala ga je kao najgoreg kriminalca i uskraćivala mu je pravo na slobodu kretanja, pravo da se takmiči na turniru, neretko nije ima ni sva tri obroka u ozloglašenom imigracionom hotelu Park.
Skandalozno i nedopustivo! Ne samo za velikog šampiona kao što je Novak Đoković, već i za svakog čoveka.
Devet puta je Novak krunisan u Melburnu, a doživeo je da mu se ovako vrati, da mu se uskrati mogućnost da ispiše istoriju i da na svom omiljenom „velikom igralištu“ na drugom kraju sveta, dođe do rekordne 21. Grend slem titule, čime bi postao najveći ikada!
Ono što je takođe poražavajuće, jeste zabrana ulaska Srbinu u Australiju u naredne tri godine, ali bi ta odluka mogla da bude revidirana već naredne.
Ukoliko Novak Đoković posle svega što se izdešavalo u Melburnu odluči, iduće godine da se pojavi na Australijan openu, postoje izuzeci odbrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da se čovek koji je u devet navratao osvajao trofej na AO, bude učesnik.
„U slučaju poništavanja vize od strane Ministarstva, osoba koja je tom odlukom pogođena, neće moći da iz inostranstva dobije vizu u periodu od tri godine, osim pod određenim okolnostima. Te okolnosti podrazumevaju korist za građane Australije – saosećajne ili pogodne okolnosti za stanovništvo, one sa državljanstvom Australije ili one sa pravom da ostvare državljanstvo Novog Zelanda“
Sada je sve to jako daleko, ali je svakako vredno pomena kakve su opcije Novaku Đokoviću kada je u pitanju Australija i prvi kalendarski Grend slem, koji je inače njegov omiljeni, gde praktično nema rivala koji bi mogao da ugrozi njegovu dominaciju. Osim, kao što se sada izdešavalo da mu oduzmu to pravo i da ga deportuju.
Jasno je da ukoliko Novak odluči da se ne pojavljuje u naredne tri godine na AO, to bi moglo da znači i da nikada više ne zaigra u Australiji, s obzirom na to da će za četiri godine imati 38 godina i veliko je pitanje da li će tada biti aktivan igrač i u kakvoj formi će se nalaziti.
A dok Novak čeka deportaciju iz Australije i povratak u Evropu, do tada mu stiže velika podrška sa svih strana. To će mu sigurno značiti da ublaži gorak ukus u ustima, jer kako je sam istakao, razočaran je i trebaće mu vremena da predahne od svega, od torture koju je proživeo u Australiji koju je toliko voleo, i u koju je uvek odlazio sa osmehom na licu, a vraćao se sa trofejom Australijan opena.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Novakov tim potvrdio: Nema nove žalbe, sledi deportacija
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Đoković se oglasio: Razočaran sam
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Amerikanac je vodio specijalnu kampanju, a sada likuje zbog Novakovog proterivanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala