- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Agonija se nastavlja – Novak ipak vraćen u ozloglašeni imigracioni hotel

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković kojem je u Australiji po drugi put poništena viza, vrađen je u pritvor u ozloglašeni imigracioni hotel, u kojem će biti do donošenja konačne odluke o deportaciji ili dozvole da učestvuje na prvom Grend slemu u sezoni.
Iako je prethodni dan bilo najavljeno da se svetski broj jedan neće vrataći u hotel Park u Melburnu gde su očajni uslovi, to se na kraju ipak dogodilo.
Na suđenju pred Federalnim sudom koje je održano iza ponoći po našem vremenu Novakovi advokati su zatražili da odluku donese panel sudija, odnosno tročlano sudsko veće, što bi značilo da odluka bude pravosnažna, ali država Australija to nije prihvatila, pa će konačnu reč o tome doneti sudija Dejvid O' Kalahan.
Svedoci koji su se zatekli na licu mesta, Đoković je oko 15.30 po lokalnom, odnosno oko pola šest po našem vremenu, u vozilu australijske pogranične policije ponovo stigao u imigracioni pritvor.
Podsetimo, Novak Đoković je prethodno u ozloglašenom hotelu u kojem ni prozor ne može da se otvori i u kojem udišete ustajao vazduh, proveo četiri dana, a sada ga čeka još jedan.
Novinarska lokalnog portala „Ejdž“ Marta Paskual koja je videla Novaka po dolasku u hotel Park, navela je u izveštaju da je svetski broj jedan delovao smireno i staloženo, da se pojavio u beloj trenerci i džemperu, kao i da je ima masku na licu.
Slučaj Novaka Đokovića kojem je ministar za imigracije u petak poništio vizu, iskoristivši diskreciono pravo, prebačen je sa Federalnog okružnog, na Federalni sud, a umesto sudije Entonija Kelija, slučaj je dospeo u ruke Dejvida O' Kalahana.
Konačno suđenje zakazano je za subotu od 23.30 po srpskom vremenu i sva dešavanja iz Melburna moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik kao i prethodnih dana.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Zakazan konačni obračun Đokovića i Australije, sudija najavio zanimljivu odluku! /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Ministar Hok potvrdio apsurdan razlog za ponovno ukidanje vize Novaku Đokoviću
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
„Presedan u svetu tenisa“ – oglasio se i TSS u vezi slučaja „Đoković i Australija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala