- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beker zabrinut za bivšeg učenika: „Novak je samo teniser, ali ako je iskorišćen...“

© AP Photo / Tertius PickardBoris Beker
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković pune dve nedelje je udarna vest u svim svetskim medijima, a sada se o svemu što mu se dešava u Australiji oglasio njegov bivši trener Boris Beker. Legendarni Nemac svestan je da je politika umešala prste i samim tim su jako male šanse Srbinu da dobije bitku koja bi mu omogućila da se domogne terena na kojem je broj jedan.
Prvi reket sveta je u subotu po evropskom vremenu završio u pritvoru i ponovo je smešten u ozloglašeni imigracioni hotel Park dok čeka na konačno suđenje koje će biti održano večeras oko 23.30.
Nakon što mu je ministar za imigracije Aleks Hok ukinuo vizu jasno je da je Novak Đoković ponovo u nezavidnoj situaciji i da su mu ponovo drastično smanjene šanse da zaigra na prvom Grend slemu u sezoni gde bi mogao da se domogne jubilarne desete titule, a ukupno 21. najvećeg trofeja.
I dok se Hok pozvao na to da bi Đoković koji nije vakcinisan mogao da probudi antivaks sentiment kod naroda u Australiji, Bekeru je jasno je da politika i te kako umešala prste u sport, što je poražavajuće. To ga upravo i brine...
„Novak Đoković je samo teniser. Svi smo mi samo sportisti, ljudi iz sporta, a ne političari. Ukoliko smo politički iskorišćeni, onda nemamo šanse“, poručio je Beker u razgovoru za Bi-Bi-Si, koji je u prethodnom intervju za američke medije poručio da je Novak uvek bio ulični borac i da je navikao da se susreće sa nepravdom.
Ono što je donelo u subotu pre podne donelo ohrabrujuće vesti, jeste činjenica da su se advokati Novaka Đokovića izborili za panel i za tročlano sudsko veće, dok je Vlada Australije bila protiv toga i zahtevala je jednog sudiju na Federalnog sudu kada je konačno suđenje u pitanju.
Uz Sputnjik sport ćete imati priliku da uživo pratite dešavanja sa suđenja Novaku Đokoviću, posle čega će uslediti konačni epilog – odnosno da li će Srbin biti deportovan iz Australije ili će mu biti omogućeno da se već u ponedeljak nađe na terenu protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Dobre vesti iz Melburna – Đokovićevi advokati se izborili za tročlano veće
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Nadal čoveku koji je opsednut Novakom rekao: „Veliki je, ali biće sjajan turnir i bez njega“
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Agonija se nastavlja – Novak ipak vraćen u ozloglašeni imigracioni hotel
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala