- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ministar se igra Boga sa nečijim životom“: Alijansa advokata o slučaju „Đoković“

© REUTERS / LOREN ELLIOTTNavijači Novaka Đokovića mu pružaju podršku ispred hotela Park u Melburnu
Navijači Novaka Đokovića mu pružaju podršku ispred hotela Park u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Greg Barns, advokat sa iskustvom u imigracionom pravu i portparol Alijanse australijskih advokata, govorio je o slučaju Novaka Đokovića rekavši da se imigracioni ministar Aleks Hok „igra Boga“.
Portparol Alijanse advokata kritikovao je ministra Hoka zbog načina na koji je iskoristio svoje diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu Đokoviću.
Pred suđenje koje je na programu u subotu od 23.15 (umesto od 23.30) po srednjeevropskom vremenu, Barns je istakao da je moć koja je u rukama ministra – prevelika.
„Jedna od kritika ovog diskrecionog prava je da je ono preširoko i da ono u ovom slučaju ministru praktično dozvoljava da se igra Boga sa nečijim životom“, rekao je Barns.
Ministar Hok je kao glavni razlog pred suđenje naveo da je razlog za ponovno ukidanje vize nalog za deportaciju srpskog tenisera „strah od bujanja antivaksera“, čime potencijalno može da se ugrozi javno zdravlje u Australiji, uz navođenje njegovih navodno antivakserskih izjava iz 2020. godine.
SPORT
Apsurd nad apsurdima: Verbalni delikt – jedini „dokaz“ protiv Đokovića
„Neizbežno je to da politika bude uzeta u obzir pri donošenju odluke jer taj koncept javnog interesa je toliko širok da ministru dozvoljava da, u principu, u obzir uzme i političke faktore, što u teoriji ne bi smelo da se radi“, dodao je ovaj advokat.
Objašnjava se da je ovakav rasplet problematičan za društvo za koje se smatra da u njemu duboko vlada demokratija.
„Orvelovski je i duboko uznemirujuće da se ovo dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i misli“, ističe se iz Alijanse advokata i zaključuje:
„Jedna od najopasnijih stavki Đokovićevog slučaja je spremnost Federalne vlade da nekoga proceni za rizik po javnost samo zbog toga na koji način oni misle da su nečiji stavovi“.
Podsetimo, konačno suđenje između Đokovića i ministra Hoka počinje u subotu u 23.30 po srpskom vremenu. Pratite ga uživo uz Sputnjik.
Aslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021) - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Đoković i Čehinja nisu jedini – i Hrvata su deportovali zbog medicinskog izuzeća!
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Otkrivena poruka koju je Đoković poslao svom „mrzitelju“
Novak Đoković odmara na treningu u Australiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Voditelji koji su vređali Đokovića prošli nekažnjeno – otkaz dobio čovek koji je snimao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala