- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pretnja crnogorskog ministra: Ili „Evropa sad“ ili kazna

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenCrnogorski ministar Jakov Milatović predstavlja program "Evropa sad"
Crnogorski ministar Jakov Milatović predstavlja program Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović kazao da je „Evropa sad“ apsolutno program koji je normiran da bude „vin-vin“ i za radnike i poslodavce. Ovome u prilog govori da je će prosječna plata u Crnoj Gori kroz program „Evropa sad“ biti povećana na 670 eura, što je povećanje od 140 eura na mjesečnom nivou.
„Program Evropa sad donosi je povećanje neto zarada za radnike i smanjenje poreskog opterećenja za najveći dio poslodavaca“, kazao je Milatović na današnjoj konferenciji za štampu presu.
On je kazao da Uprava prihoda i carina posjeduje sve podatke o zaradama svih zaposlenih u Crnoj Gori i da su ti podaci uporedivi sa podacima koji će biti isplaćeni u januaru i da će ta uporedna analiza poslužiti za dodatnu provjeru koja će uslijediti kako bi se osigurala apsolutno ispravna implementacija programa „Evropa sad“.
„Svi koji program ne budu implementirali na način na koji je predviđen zakonom biće apsolutno kažnjeni. Selektivnosti neće biti“, rekao je on.
Milatović je kazao da će postojati kol centar na broj 080 555 555 koji će biti otvoren za prijave zloupotreba ovog programa.
On je poručio da je predviđena norma koja jasno kaže da svako umanjenje poreza i doprinosa koja se tiču radnika moraju da se reflektuju kroz povećanje njihove neto zarade.
„To je zakonska norma čija će se neimplementacija provjeravati. Njeno neprimjenjivaće će se drakonski kažnjavati“, kazao je Milatović.
Kazao je i da će se održati okrugli stolovi kako bi se još jednom pojasnila pitanja ili nedoumice koje poslodavci imaju oko programa „Evropa sad“.
Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje programa „Evropa sad“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala