- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković i Čehinja nisu jedini – i Hrvata su deportovali zbog medicinskog izuzeća!

© AP Photo / Hamish BlairAslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021)
Aslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021) - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Hrvatski teniski trener Filip Serdarušić identifikovan je kao treća osoba koja je ušla u problem sa australijskim imigracionim vlastima zbog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv virusa korona. Prema najnovijim informacijama, navodno je devet osoba na Australijan openu dobilo izuzeće koje i srpski teniser.
Filip Serdarušić je u Australiju došao pre Đokovića zajedno sa svojim bratom Ninom, kojeg trenira.
Sve je prošlo manje-više bez problema pri ulasku u zemlju.
„Otvorila se mogućnost da možemo da dođemo sa izuzećem. Ja nisam vakcinisan, a u oktobru sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitela poslao Teniskoj asocijaciji Australije, koja je to prosledila doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, stigao mi je mejl mislim 10. decembra“, izjavio je Serdarušić za „Sport klub“.
Hrvatski trener aerodromu se zadržao tek nešto duže od očekivanog i posle minimalnog zadrvžavanja je ušao u Australiju, tamo proveo neko vreme, a onda je u tu zemlju ušao najbolji teniser planete...
Serdarušiću je naloženo da se pojavi u imigracionom centru neposredno pred četvrtfinalni duel svog brata na čelendžeru u Traralgonu.
„Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao s igračima i imao sam dve mogućnosti: da odem legalnim putem kući ili da ponovo apliciram za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su rešili da više ne vredi to što si preležao kovid, odlučio sam da se pokupim, jer nisam toliko veliki kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas“, objašnjava 29-godišnji Hrvat.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Zakazan konačni obračun Đokovića i Australije, sudija najavio zanimljivu odluku! /video/
Izjavom Serdarušića je pronađena i treća osoba među igračima i trenerima koja je ušla u Australiju sa medicinskim izuzećem – pored Čehinje Renate Voračove, koju su proterali iz zemlje nakon što je u njoj bila više od nedelju dana i čak igrala i jedan turnir.
Prema saznanjima „Sport kluba“, pored Novaka, Filipa i Renate ima još šest, odnosno ukupno devet osoba kojima je zbog Australijan opena izdato medicinsko izuzeće.
Hrvatski trener dodaje da se njemu i češkoj teniserki deportacija ne bi ni desila da Novak nije došao u Australiju sa istim izuzećem kao i oni, kao i da su svi uradili sve što je trebalo i dobili isto zeleno svetlo za ulazak u državu.
„On im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Čehinju i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskoj asocijaciji Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ne bi ovo desilo“, podvlači Serdarušić.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Ministar Hok potvrdio apsurdan razlog za ponovno ukidanje vize Novaku Đokoviću
Ukrajinski teniser Ilja Marčenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
„Plaše se da i njima ne oduzmu vize“ – Ukrajinac podržao Novaka i prozvao kolege
Srpski teniser Novak Đoković proslavlja pobedu nad Špancem Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona. - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
„Srbi su kao hrast, možeš ih iseći, ali ne i saviti“ – Gujon poslao snažnu poruku Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala