- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australijske vlasti ponovo poništile vizu Novaka Đokovića!

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka koji je iskoristio diskreciono pravo.
Hok je prelomio posle nekoliko dana razmišljanja i Đoković se suočava sa time da mora da napusti zemlju. Novak ima pravo žalbe na ovu odluku.
Novaku je, pošto mu je prvobitno ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je konačna odluka bila u rukama ministra Hoka.
Po australijskom zakonu, ministar za imigracije ima diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju, što je Aleks Hok u ovom slučaju iskoristio.
„Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je gospodin Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve je u javnom interesu. Ova odluka je usledila posle naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prehodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke sam pažljivo razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posevećena da zaštiti granice Australije, specijalno u doba pandemije“, istakao je Aleks Hok.
Ipak, još nije gotovo jer Novak Đoković ima pravo da uloži žalbu, samim tim i da kupi sebi vreme.
Podsetimo, Novaku Đokoviću je po dolasku u Australiju ukinuta viza jer navodno nije dostavio dovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije. Prvi reket sveta žalio se zatim Federalnom sudu, koji je usvojio njegovu žalbu, nakon što je ustanovljeno da je Srbinu uskraćena proceduralna pravičnost.
Novaku je zatim dato zeleno svetlo da uđe u Australiju, počeo je i sa treninzima za prvi Grend slem u sezoni, Australijan open, gde bi mogao da napadne jubilarnu desetu titulu, ali mu je sada ponovo ukinuta viza.
Nikola Milojević (desno) i Miljan Zekić (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Srbin je uspeo – Milojević izborio plasman na Australijan open!
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Legendarni Nemac je čuo šta kaže Novak: „Situacija – nikad gora!“
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Australijan open ponovo poslao snažnu poruku Đokoviću /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala