- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je uspeo – Milojević izborio plasman na Australijan open!

© AP Photo / Darko VojinovicNikola Milojević (desno) i Miljan Zekić (levo)
Nikola Milojević (desno) i Miljan Zekić (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Srpski teniser Nikola Milojević uspeo je da se plasira u glavni žreb za Australijan open, nakon što je u odlučujućem meču kvalifikacija pobedio Francuza Enca Kuakua – 7:6, 7:6.
Velika borba vladala je od samog starta meča u kojem su se za glavnu premiju, odnosno ulazak na prvi Grend slem turnir u sezoni, između 139. i 166. reketa planete.
To najbolje potvrđuje činjenica da u prvom setu nije viđen brejk, oba tenisera sebično su čuvala sopstveni servis, pa je na kraju tajbrejk morao da odlučuje dobitnika prvog seta.
U njemu se bolje snašao Nikola Milojević koji je, doduše loše otvorio tajbrejk, dozvolivši Francuzu da pobede 2:0, ali se ekspresno vratio na 2:2. Na kraju je Srbin slavio rezultatom 8:6.
Jasno je da je tada psihološka prednost bila na strani Milojevića, ali je i drugom setu vladala velika borba i takođe nije viđen brejk.
Samim tim, scenario iz prvog seta, preslikan je i na drugi. Ponovo je tajbrejk morao da rešava da li će poslednji meč kvalifikacija za plasmana na Australijan open ući u treći set, ili će Srbin biti taj koji će sa 2:0 izboriti glavnu nagradu.
I tako je i bilo. Ovoga puta uz dosta manje drame. Nikola je prvo na sopstveni servis poveo, da bi napravio mini brejk za vođstvo od 2:0, to je do kraja rutinski održavao, čak i povećavao, te je na kraju slavio rezultatom 7:3.
Sjajan meč i sjajan start sezone za mladog 26-godišnjeg srpskog tenisera, kojem će ovo biti drugi Grend slem u karijeri. Prethodno je bio akter Rolan Garosa.
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Legendarni Nemac je čuo šta kaže Novak: „Situacija – nikad gora!“
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Australijan open ponovo poslao snažnu poruku Đokoviću /foto/
Albert Burla - generalni direktor Fajzera - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Direktor „Fajzera“ iznenadio: Veliki sam navijač Đokovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala