Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priprema se novi tužilački sporazum Srbije i Rusije

© Tanjug / RADE PRELICPalata pravde u Beogradu
Palata pravde u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Srbija i Rusija pripremaju potpisivanje novog sporazuma kojima će biti obuhvaćen zajednički rad tužilaštava dve zemlje na suzbijanju već prisutnih oblika kriminaliteta i onih savremenih koji potiču iz visokotehnološkog okruženja, uključujući protivpravno korišćenje kripto-valuta i digitalne imovine.
To je saopšteno je danas iz kabineta republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.
Zagorka Dolovac sa saradnicima boravi u radnoj poseti Generalnom tužilaštvu Ruske Federacije povodom, kako se navodi, obeležavanja 300 godina od osnivanja javnog tužilaštva i uspostavljanja sistema krivičnopravne zaštite društva i kontrole zakonitosti u postupanju državnih organa u Rusiji.
Navodi se da je na bilateralnom sastanku između Generalnog tužioca Ruske Federacije Igora Krasnova i Dolovac, kome su prisustvovali i visoki tužilački rukovodioci Rusije i Srbije, sa zadovoljstvom razmatrana do sada ostvarena saradnja koja na osnovu sporazuma o saradnji traje više od 10 godina, prenosi Tanjug.
„Ruski Generalni i srpski Republički tužilac su se složili da će odmah pristupiti izradi i potpisivanju novog, četvrtog sporazuma“, navodi se u saopštenju.
Zagorka Dolovac je pozvala ruskog kolegu da poseti Srbiju, a kojom prilikom bi došlo i do potpisivanja ovog sporazuma, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.
Ruski propovednik i misionar Andrej Tkačov - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
RUSIJA
Čuveni ruski propovednik: Zapad se neće umiriti, Rusija je na udaru, pa i ruska braća — Srbi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala