- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Đoković“ je samo jedan od problema – Australiji prete nove paklene posledice

© AFP 2023 / DAVID GRAYRod Lejver arena (Australijan open)
Rod Lejver arena (Australijan open) - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Australijan open će tokom održavanja turnira moći da primi samo 50 odsto kapaciteta publike zbog rizika od širenja virusa korona. Turnir koji će možda ostati i bez Novaka Đokovića će doživeti paklene finansijske posledice, nakon što je prošle godine zabeležen neto gubitak od 100 miliona dolara.
Nagli porast zaraženih u Australiji, odnosno državi Viktoriji, naterao je zvaničnike da ograniče kapacitet Ausralijan opena na 50 odsto ispunjenosti tribina, što će značajno smanjiti potencijalni profit turnira zbog smanjenog broja prodatih karata i ostalih dobara.
U poslednja 24 časa do objavljivanja ove odluke zabeleženo je 37.169 novih slučajeva, uz 25 smrtnih, u državi Viktoriji.
Ovaj problem samo je još jedan u nizu za Teniski savez Australije, organizatora turnira, koji trenutno trpi posledice loše komunikacije sa vladom Australije oko slučaja Novaka Đokovića.
Pored toga, ovo nije prva godina da će Australijanci morati da idu u ogroman finansijski minus. Pošto su već prošle godine u potpunosti ispraznili finansijske rezerve od 80 miliona dolara.
Ujedno su uzeli i pozajmicu od 40 miliona dolara, a posle turnira 2021. su objavili da su ostvarili neto gubitak od 100 miliona dolara.
Prošle godine su na turniru učestvovali i Novak Đoković i Rafael Nadal, što je trenutno slučaj i ove godine, ukoliko ne dođe do nepovoljne odluke za srpskog tenisera kojom bi mu bila ukinuta viza.
On je, zasad, slobodan čovek i deo je žreba AO, a ukoliko iz nekog razloga turnir ostane bez njega, posledice po organizatore prvog Grend slema sezone biće još lošije.
Australijan open počinje 17. januara, a na tribine u Melburnu će moći samo gledaoci koji su potpuno vakcinisani ili imaju važeće medicinsko izuzeće od vakcinacije.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Đokovićeva saga trajaće barem još jedan dan!
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Bivši funkcioner otkriva šta vlast treba da uradi s Đokovićem: „Zamislite, policija sa pištoljima...“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Španija otvara istragu zbog Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala