- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je hteo da mu pomogne, a zauzvrat je dobio „nož u leđa“: „Đoković je sebičan“

© AFP 2023 / Don EmertNovak Đoković i Žoao Souza
Novak Đoković i Žoao Souza  - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Žoao Souza, portugalski teniser, kritikovao je Novaka Đokovića zbog toga što je na Australijan open došao nevakcinisan, samo nekoliko meseci nakon što je istakao koliko je Novak učinio i pokušao da učini za njega i ostale tenisere.
Souza je trenutno 137. igrač planete i nikoga ne krivi za svoju poziciju, već je ljut zbog činjenice da on iako je profesionalni teniser ne može od toga da zaradi dovoljno za život.
„Gledajte, pre nekoliko dana sam razgovarao sa čelnicima ATP-a i rekao sam im da je nezamislivo da danas igrač koji je 200. na svetu ne može da živi od tenisa. Sada, 200. na ATP listi lako može da pobedi 60. tenisera sveta“, objasnio je Souza krajem prošle godine.
On je ukazao na problem finansija i prisetio se ideje Novaka Đokovića koju je podržao.
ATP je tokom pandemije korona virusa suspendovao akcije, a Đokovićeva inicijativa bila je da teniseri koji su na vrhu doniraju od pet do deset hiljada dolara u fond za slabije rangirane igrače.
„To je ideja koja je došla od Đokovića, koji je tada bio lider u ATP savetu igrača. To je dobra ideja, što se mene tiče spremam sam da pomognem“, rekao je Souza koji je 2016. godine bio 28. reket sveta.
Ipak, Souza je brzo zaboravio na to kako je Novak želeo da mu pomogne, pa je neposredno pred početak Australijan opena kritikovao srpskog tenisera.
„Poštujem to što se bori za ono u šta veruje i mogu da saosećam sa njim oko toga što proživljava u Australiji, ali sebično je sa njegove strane što je došao ovde kao jedini nevakcinisani igrač. Nama igračima je teško da to prihvatimo“, rekao je Souza u Australiji i dodao:
„Mnogi igrači, ali ne i ja, nisu hteli da se vakcinišu ali su to uradili kako bi igrali turnire. On je pronašao način da zaobiđe ta pravila“.
Trenutno je tri igrača iz Top 100 na ATP rang listi nevakcinisano. Pored Novaka potvrđeno je da je jedan od njih i Amerikanca Tenis Sandgren, dok se ne zna ko je poslednji.
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Hitna reakcija australijskih vlasti nakon Đokovićeve izjave
Andre Agasi uručuje trofej Novaku Đokoviću - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Novakovom bivšem treneru rođena sestra preti smrću
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2021
SPORT
Srbin furiozno preko Francuza do drugog kola
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala