- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zahtev princa Endrjua odbijen, sudiće mu se za zlostavljanje

© JOHN THYSbritanski princ Endrju
britanski princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Američki sudija odbio je ponudu britanskog princa Endruja da odbaci tužbu Virdžinije Đufre kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i da je podvodio pokojni finansijer Džefri Epštajn.
Luis Kaplan, sudija okružnog suda na Menhetnu obrazložio je svoju odluku uz argumentaciju da je preuranjeno razmatrati prinčeve zahteve da ospori tvrdnje Virdžinije Đufre da ju je Endrju maltretirao i namerno izazivao njenu emocionalnu uznemirenost, iako će mu to biti dozvoljeno tokom sudskog procesa, prenosi međunarodni Sputnjik.
Sudija Kaplan je rekao da je takođe prerano da se odlučuje o tome da li je namera Virdžinije Đufre i Epštajna bila da oslobode odgovornosti ljude poput Endrjua iz nagodbe u procesu koji je 2009. godine Đufreova pokrenula protiv pokojnog finansijera.
Odluka sudije sa Menhetna otvara put da se slučaj koji je pokrenula Đufreova protiv princa Endrjua nastavi na suđenju koje bi, prema rečima američkog sudije, moglo da počne krajem ove godine.
Advokati britanskog princa i Đufreove još uvek nisu komentarisali novu odluku suda.
britanski princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SVET
Slučaj Epstajn: Britanski princ tužen u Americi za silovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala