- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Berlin objavio rat „Telegramu“

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Nemačka je zvanično objavila rat mesindžeru „Telegrama“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Diplomata je na svom Telegram kanalu podsetila da je ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer ranije saopštila da nije isključeno da bi krajnja mera moglo da bude blokiranje mesindžera Telegrama“ u zemlji ukoliko ne bude pronađeno opšteevropsko rešenje za poštovanje zahteva lokalnog zakonodavstva.
Kako kaže portparolka, tu pretnju je pojačao i ministar pravde Marko Bušan koji je u intervjuu za „Bild am zontag“ najavio „milionske“ kazne mesindžeru „Telegrama“ u vezi sa navodnim kršenjem nemačkog zakona i podsetio da kompanija mora da obezbedi rad mehanizma za obaveštavanje društvene mreže o nedozvoljenom sadržaju.

„Da, zvanični Berlin je javno objavio rat 'Telegramu'. Nemoguće je drugačije okarakterisati koordinisane intervjue dva člana federalne vlade“, istakla je Zaharova.

Ona je ocenila da je vreme je da se uvede „hešteg“ koji simbolizuje nemačko odstupanje od demokratskih vrednosti, dodajući da se tako nešto nije dešavalo dok je Angela Merkel bila na poziciji kancelarke.
Ranije je nemački regulator za medije MABB primorao evropskog satelitskog operatora „Eutelsat 9B“ da ukloni sa svoje platforme novi televizijski kanal na nemačkom jeziku „RT DE“ koji emituje program iz studija u Moskvi. S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je novom „kaubojskom realnošću” situaciju sa ruskim medijima u inostranstvu.
Studio televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
RUSIJA
Moskva zapretila Nemačkoj uzvratnim merama zbog televizije RT
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala