Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Svako ko misli da može nekog da ugrozi imaće posla s državom

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Priboju Srbima i Bošnjacima, kako je rekao, svakome ko pomisli da može nečiju kuću da ugrozi i život, nečiju crkvu ili džamiju, da će imati posla sa državom koja će po tom pitanju reagovati nemilosrdno
Vučić je povodom nedavnih incidenata na nacionalnoj i verskoj osnovi u Priboju, na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, politickih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice, podsetio da Srbi i Bošnjaci vekovima žive zajedno u Priboju.
Takođe, zamolio je građane da ne izazivaju državu u tom smislu, pošto je njen posao da obezbedi sigurnost svim ljudima.
Kada je reč o ljudima koji su uzvikivali u tim incidentima da će Sjenica biti nova Srebrenica i slično, predsednik je rekao:
"Ne samo da će biti kažnjeni, nego će (policajci) dobiti i premeštaj iz Priboja. Vodi se, ne samo disciplinski postupak već i tužilac radi svoj posao. Takođe, vodi se i postupak protiv dece i mladih koji su pevali - pucaj u džamije".
Vučić je rekao da je odmah dobio odgovor od Srba da im je uzvraćeno na gori način.
"Svi ljudi koji misle da treba da prete posle klanjem dece i ne znam čime sve, sa tim mora treba da se prekine. Svi ti koji bi da kolju nečiju decu - završiće iza rešetaka, kao i svi oni koji bi da pucaju i ubijaju nekoga. Prema džamijama moramo da se odnosimo jednako kao i prema našim crkvama i manastirima. Da poštujemo muslimane i kao što se mi krstimo pred ikonama i oltarom da poštujemo to gde oni klanjaju", naglasio je Vučić.
Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša i zaštitićemo svakoga, poručio je Vučić.
Kaže da je došao u Priboj u trenutku kada odnosi između Srba i Bošnjaka nigde nisu na nivou na kome bi predstavnici države voleli da budu, kao i da, nažalost, ume da oseti koliko je to duboko i koliko tu ima problema.
"Iako bih voleo da kažem da istoriju i prošlost ostavimo u srcima, a da rukama svojim gradimo budućnost, znam da to nije uvek lako. Ovo je jedan od mojih pokušaja da ukažemo na odgovornost svih nas i da dok je moguće smirujem situaciju, jer je ludih i neodgovornih glava uvek više", naveo je Vučić.
Dodaje da je uvek lakše takve neodgovorne ideje promovisati neko pristajno ponašanje.
Napominje da je svestan da se njegove reči neće dopasti ni jednoj ni drugoj strani, pošto će mu Srbi reći da je previše popustljiv i da se ulizuje muslimanima i Bošnjacima, dok će mu oni sa druge strane reći da su to samo bajke i izmišljene priče.
Vučić kaže da će oni ekstremniji reći kako ćemo da predamo Priboj Bošnjacima, dok će se sa druge strane i dalje ponavljati laži kako je on navodno nekog ubijao snajperom u Sarajevu, kako su to notorne laži.
"Ali, kao predsednik nemam alternativu ovome", dodao je predsednik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala