- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Pretpostavljam da će Vlada da raskine sve ugovore sa „Rio Tintom“

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZRio Tinto
Rio Tinto - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da pretpostavlja da će Vlada Srbije da donese odluku da raskine ugovore sa kompanijom "Rio Tinto".
"Ja sam razgovarao o litijumu sa predsednicom Vlade nekoliko puta. Moj stav je racionalan, neću da ulazim u političke rasprave. Zakon o rudarstvu je 2006. pravljen za Rio Tinto, oni po njemu imaju prava i potraživanja prema državi Srbije. Moramo da donosimo racionalne odluke. Raspoloženje u Vladi je takvo da bi da raskinu sve, da kažu "nema" - uprkos zakonima. Rekao sam da nemamo pravo da to radimo zato što mi moramo da obezbedimo taj novac i na kraju će nas neki odgovorni ljudi pitati zašto smo podilazili narodu. Politika nije u podilaženju narodu, mora da bude ozbiljna i odgovorna", rekao je Vučić za RTS.
On je dodao da bismo u slučaju raskida morali da idemo pred britanske i američke arbiraže.
"Ja mislim da bi trebalo da se donese moratorijum do kraja godine da ne gubimo ogromnu šansu i novac. Pretpostavljam da će Vlada da donese odluku da raskine ugovore sa Rio Tintom. Vlada će uništiti budućnost Loznice, Krupnja, preživeće još 20-30 godina i smanjivaće nam se broj stanovnika", naglasio je on.
Rio Tinto - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
EKONOMIJA
Vučić: Pretpostavljam da će Vlada da raskine sve ugovore sa „Rio Tintom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala