- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Udruženje generala BiH: Krajnje je vreme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet

CC0 / Piksabej / Zastava Bosne i Hercegovine
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Udruženja generala Bosne i Hercegovine oglasilo se saopštenjem za javnost povodom poslednjih dešavanja i pogoršane sigurnosne situacije u zemlji.
"Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugima, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrednosti uspostavljenih kroz vekovni zajednički život u BiH", poručili su iz ovog udruženja.
"Nakon višegodišnjih nasrtaja na ustavnopravni poredak BiH od strane režima iz bosanskohercegovačkog entiteta 'Republika Srpska', ovih dana smo svedočili javnoj manifestaciji veličanja diskriminacije i aparthejda, što je praćeno šovinističkim ekscesima širom tog entiteta. Nažalost, u isto vreme slušamo međusobnu prepirku političkih stranaka, koje smatramo patriotskim i koje bi morale biti probosanskohercegovačke, o minornim i nevažnim temama", poručuju iz ovog udruženja i dodaju:
"Kao članovi Udruženja generala BiH, i kao ponosni građani naše države, tražimo hitno zaustavljanje bespredmetnih predizbornih debata i beskorisnih 'nadurivanja', te uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih patriotskih parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet, a to je odbrana ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kroz sve državne institucije. Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugim, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrednosti uspostavljenih kroz vekovni zajednički život u BiH. Ne smemo dozvoliti da radi predstojećih izbora i političkog nadigravanja zaboravimo šta nam je najvažnije", stoji u saopštenju.
Iz Udruženja generala BiH su najavili da će tražiti susrete sa rukovodstvima parlamentarnih stranaka na nivou BiH i od njih tražiti, kako se kaže, jasan i glasan politički odgovor na sve atake i pokušaje destrukcije države i njenih institucija, preneo je B92.
Svečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
REGION
„SAD duboko zabrinute“: Amerika traži istragu BiH o ceremoniji u RS
Osoba u vojničkoj uniformi - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
REGION
Ratni pokliči i zastave nedaleko od Velike Kladuše: Odzvanjalo „Alahu ekber“ /video/
Bisera Turković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
REGION
Note samozvane kraljice diplomatije ne dobacuju dalje od portira: Reakcije iz RS na potez Turkovićeve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala