- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velikani se upoznali sa književnim delom selektora Pešića

© Foto : FIBASvetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, promovisao je svoju knjigu „Moja igra - Moj put“, a slavnog trenera podržali su mnogi igrači i kolege.
Svetislav Kari Pešić svoje bogato trenersko iskustvo pretočio je u knjigu koja nosi naziv „Moja igra - Moj put“.
Knjiga selektora Srbije promovisana je uz prisustvo velikih košarkaških imena: Dejana Bodiroge, Vlade Divca, Željka Obradovića, Dejana Radonjića, Dino Rađe, Božidara Maljkovića, Dejana Tomaševića, Nenada Krstića, Milana Gurovića, Predraga Danilovića i drugih.
Pešić je otkrio da je duži vremensko razmišljao o tome da iskustvo pretoči u reči koje mogu da budu od pomoći i njegovim kolegama.
„Uvek sam kao trener razmišljao da moj posao nije samo da treniram ekipu, da pobeđujem, uvek sam mislio da mi treneri imamo obavezu da znanje podelimo sa kolegama. Ta ideja se stvorila odavno u meni, da svo to iskustvo, uspehe, razočarenja pretočim u jednu knjigu“, istakao je Pešić.
O legendarnom treneru reči hvale na promociji imao je i Dejan Bodiroga koji se podsetio saradnje sa Pešiće,
„Barsa je bila domaćin završnog turnira, a iako je poznato da ekipama treba oko godinu dana da se uhodaju pred nama je bio imperativ osvajanja trofeja. Srećom, uspeli smo u tome. Timskim radom i posvećenošću stigli smo do tri trofeja“, naglasio je Bodiroga.
Putem video poruku na promociji se oglasio i Mark Gasol, španski košarkaški as koji je govorio o tome koliko je Pešić bio dragocen za njegovu bogatu karijeru.
Jedan od gostiju, ali i velika podrška bio je Marko Pešić, Karijev sin koji je otkrio da mu je dugo vremena trebalo da oca nagovori na ovaj korak.
„Najveći uspeh koji je napravio je uspeh u Nemačkoj, sa reprezentacijom, Albom i Bajernom. Taj uspeh je zasnovan na neuspehu. Osvajao je sve velike turnire, bilo sa Nemačkom ili Jugoslavijom, ali mu je u Nemačkoj bilo potrebno vreme. Drago mi je da me je poslušao i izdao knjigu, jer je potrebno da iz svog iskustva napiše šta je potrebno da se uspe u trenerskoj profesiji“, istakao je mlađi Pešić.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Čačanin oduševio Ameriku – objasnio je i kako /video/
Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Veče koje će Jokić hteti da zauvek zaboravi, drugi Srbin će pamtiti do kraja života!
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Srbin će voditi NBA ekipu – bar privremeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala