- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednik Azerbejdžana izdao naređenje za prekid vatre na granici sa Jermenijom

© Press-služba prezidenta Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Azerbejdžana Ilham Alijev
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev izjavio je povodom jučerašnjeg incidenta na granici sa Jermenijom da je nakon molbi Jerevana izdao Ministarstvu odbrane naređenje za prekidu vatre.
„Prema podacima koje sam dobio od ministra odbrane, ubijeno je od šest do osam neprijateljskih vojnika, a mnogi su ranjeni“, podsetio je Alijev, dodajući da je neko vreme nakon toga jermenska strana insistirala na primirju.
Kako je rekao, incident se nije dogodio u zoni nadležnosti ruskih mirovnih snaga, već na granici u pravcu Kalbadžara.
„U pola 10 uveče sam izdao naređenje ministru odbrane da prekine vatru“, rekao je azerbejdžanski lider u intervjuima za lokalne televizije.
On je incident na granici nazvao još jednom vojnom provokacijom protiv azerbejdžanskih vojnika i ničim neizazvanom agresijom.
„Ovo nije prvi slučaj koji se dešava nakon rata. Nažalost, sve naše prethodne recipročne akcije i dalje nisu lekcija za Jermeniju. Jučerašnji slučaj nije bio izuzetak“, dodao je.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je ranije da su od juče poginula tri jermenska vojnika na granici usled pucnjave azerbejdžanske strane. Kako tvrdi vojni resor, azerbejdžanska strana je prilikom napada koristila artiljeriju i bespilotne letelice.
Rat u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SVET
Novo puškaranje na granici Jermenije i Azerbejdžana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala