- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Jako nevreme na Jadranu: Padala stabla, leteo krov sa kuća, prevrtani automobili, nestala struja

© AP Photo / Bob EdmeOluja na moru
Oluja na moru - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Nevreme praćeno jakim olujnim vetrom sinoć i noćas pogodilo je hrvatsku jadransku obalu zbog čega su padala mnoga stabla i električni kablovi, a zbog udara su leteli i krovovi sa kuća, prevrtani su automobili i nestalo je struje i po nekoliko sati.
Kako javljaju hrvatski mediji, Županijski centar 112 Rijeka primio je više dojava o nepogodama koje je prouzrokovao olujni vetar na području Primorsko-goranske županije. Na riječkom području padali telefonski stubovi, stablo je palo na automobil.
Na području opštine Čavle slomljeno je nekoliko telefonskih stubova, a stablo je palo na prometnu ulicu. U Crikvenici, u Ulici kralja Tomislava, vetar je odneo deo limenog krova porodične kuće. Slomljen je telefonski stubu Selcu, u Dramlju je srušeno stablo u dvorištu, a na lokalnom putu na području Kraljevice prevrnuo se kamion. U naselju Križišće na porodičnu kuću je pao električni kabl.
Na području Rijeke stablo je palo na privatno vozilo u Ulici Braće Stipčić i u Orehovici, a na skladištu u luci, na Zagrebačkoj obali, vetar je odneo deo limenog krova.
Zbog slomljenih stubova na dalekovodnoj mreži, naselja Tribalj, Drivenik, Grižane i Bribir u Vinodolskoj opštini bila su bez električne energije.

U Dalmaciji je vetar rušio stabla, lomio grane

U Splitsko-dalmatinskoj županiji Županijski centar 112 Split primio je tokom dana 20-ak dojava o srušenim stablima, polomljenim granama, saobraćajnim znakovima i raznim predmetima koji su pali na puteve i ometali saobraćaj. Po dojavama su obaveštene nadležne službe, a nije bilo prijava o većim štetama.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji most "Dr Franjo Tuđman" je zbog jakog vetra bio zatvoren za saobraćaj od 10. januara u 16.50 do 11. januara u 11 sati, pa je ponovo zatvoren u 15.50.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala