- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Haos u Bugarskoj zbog kovid propusnica: Demonstranti pokušali da upadnu u parlament /video/

© Foto : Sputnjik telegram/skrinšotDemonstracije u Bugarskoj
Demonstracije u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
U Bugarskoj je došlo do sukoba između policije i učesnika protesta, koji se protive restriktivnim merama uvedenim zbog korona virusa. Sukob je izbio kada su demonstranti pokušali da upadnu u zgradu parlamenta u Sofiji.
Policija je sprečila demonstrante da upadnu u zgradu i privela neke od njih, prenosi RT.
Tokom sukoba povređeno je nekoliko osoba, među kojima ima i policajaca.
Mediji prenose da je došlo i do tuče unutar zgrade parlamenta. Poslanik stranke Vazrazdane navodno je pokušao da ukloni stolove i otključa vrata kako bi pustio demonstrante da uđu, tvrdeći da masa ima pravo da uđe u parlament. U tome ga je sprečilo obezbeđenje.
Policija je na kraju potisnula demonstrante i opkolila zgradu.
Oko 1.000 učesnika protesta ostalo je na trgu ispred Narodne skupštine, odakle su poručili da ne planiraju da se pomere dok se ne ispune njihovi zahtevi da se ukine obavezno nošenje maski i posedovanje zelenih kovid propusnica.
Demonstranti nose bugarske zastave i plakate sa natpisima „Želim normalan život“, „Ruke dalje od naše dece“ i uzvikuju parole „Sloboda, sloboda“.
Protest protiv obavezne vakcinacije, nošenja maski i kovid propusnica organizovala je nacionalistička partija Preporod, koja se oštro protivi merama koje je bugarska vlada uvela kako bi se izborila sa pandemijom korona virusa.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala