- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Grčić podneo ostavku i poručio: Ako Zorana ostane, elektroenergetski sistem je mrtav

© Tanjug / DIMITRIJE GOLMilorad Grčić
Milorad Grčić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Milorad Grčić , vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju i o tome pismeno obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.
Grčićevo pismo ostavke upućeno Vladi Srbije prenosimo u celosti:
"Poštovana gospođo Brnabić, ovim putem želim da vas upoznam sa sadržajem pisma, koje sam juče uputio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.
Poštujem državnu hijerarhiju, ali sam se prvo obratio predsedniku Vučiću, jer sam i posao vršioca dužnosti direktora "Elektroprivrede Srbije", ali i politički angažman i članstvo u Srpskoj naprednoj stranci prihvatio isključivo zbog Aleksandra Vučića, čvrsto verujući u njegove ideje, ideale i viziju jake, moderne i napredne države Srbije, koje predsednik dosledno i uspešno ostvaruje.
Predsednika Republike obavestio sam da podnosim neopozivu ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora EPS, koju sam obavljao prethodnih godina u izuzetno složenim okolnostima. Od poplava koje su 2014. godine zadesile našu zemlju i osim ljudskih žrtava, koje su nemerljiv gubitak, u značajnom obimu devastirale elektroenergetski potencijal naše države, pa sve do zastrašujuće kampanje protiv rudarskog kompleksa i termoenergetskog sektora, susretao sam se kao v. d. direktora sa ozbiljnim izazovima, koji su pretili da u potpunosti uruše energetsku stabilnost naše zemlje", kaže Grčić, između ostalog, u pismu.
Grčić na kraju opširnog pisma navodi da sada kada više nije vršilac dužnosti direktora EPS-a, može da kaže da "ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast".
Grčićevu ostavku posle niza krupnih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektranama „Nikola Tesla“ u poslednjih mesec dana najavio je krajem godine predsednik Vučić.
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SRBIJA
Vučić direktoru EPS-a: Do Nove godine stabilizacija, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš
komandna soba - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
EKONOMIJA
Državne elektroenergetske firme traže promenu politike i postavile uslov Ministarstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala