- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dijana Đoković: Moj sin nije ni političar, ni kriminalac, ni ubica

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak, Srđan i Dijana Đoković
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Dijana Đoković navela je da njen sin Novak nije kriminalac, političar i ubica i da samo želi da igra tenis, te je dodala da je veoma zabrinuta zbog mogućnosti novog naloga za deportaciju srpskog tenisera usled potencijalnog ukidanja vize.
Uprkos tome što je Novak pobedio Australiju na sudu, deportacija je i dalje opcija, s obzirom da imigracioni ministar Aleks Hok ima diskreciono pravo da srpskom teniseru ponovo ukine vizu.
„Preko novina sam saznala da postoji šansa da još uvek mogu da ga deportuju. Veoma sam zabrinuta. Shvatamo svi da ovo nije gotovo i molimo se da će ostati i igrati. Nadam se da svi razmišljaju isto“, rekla je Dijana Đoković za „Kanal 7“.
„Nadam se da vaše ministarstvo, vlada i ministar ne misle drugačije. Ne izbacujte ga, on je teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica, on je samo teniser, najbolji na svetu, pustite ga da igra i pokaže šta zna“, dodala je obraćajući se Australijancima.
Sudija Entoni Keli je u ponedeljak preinačio prvobitnu odluku da se Novaku ukine viza, ali australijski sistem ministru Hoku daje za pravo da odluku koju je prvobitno donela ministarka unutrašnjih poslova Keren Endrjuz ponovo donese.
„Ne mislim da je fer. Sudija Keli je odlučio da je slobodan, pa ne mogu da shvatim kako jedan čovek može da donese drugu odluku. Ali ja ne poznajem zakone vaše zemlje i ne shvatam. Nisam upućena u detalje, ne znam sve o problemu nisam pričala sa Novakom o tome. Čitam o svemu u novinama. Ono što mogu da kažem da je da je sudija Keli sedam sati slušao obe strane i onda odlučio da je Novak slobodan. Za mene je to zatvorena knjiga“.
Što se tiče kovid pozitivnog PCR testa koji je Đoković dobio 16. decembra, a na osnovu kojeg je ušao u Australiju putem medicinskog izuzeća, njegova majka je rekla:
„Verovatno nije znao, kad je shvatio da je pozitivan otišao je u izolaciju. Zaista ne mogu da kažem ništa o tome, možda je najbolje da njega pitate za to“, podvukla je Dijana Đoković.
U međuvremenu se o PCR testu oglasio Novak.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Novakovi advokati ponovo „upalili motore“ – ministar odložio ključnu odluku
Srđan i Dijana Đoković ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Dijana Đoković iznela detalje razgovora sa Novakom; Srđan u šoku: Šta to znači, ljudi?! /video/
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Jure Đokovića, a bolesni Tomić morao da igra protiv Rusa: „Ne mogu da verujem!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala