- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačanin oduševio Ameriku – objasnio je i kako /video/

Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Darko Rajaković, srpski košarkaški trener, ostvario je san dobivši priliku da bude glavni trener u NBA ligi, ali se tu nije zaustavio već je ekipu Memfisa predvodio do velike pobede nad Golden Stejtom od 116:108.
Golden Stejt je tim porazom izgubio epitet najboljeg tima lige, ima deset neuspeha iz 40 mečeva, Finiks sada jedini ima jednocifreni broj izgubljenih mečeva, a Rajaković je tome kumovao jer je sjajno vodio tim Memfisa.
Čačanin je posle utakmice objasnio kako je ekipa uspela da ostvari veliki trijumf i učvrsti se na četvrtoj poziciji tabele Zapadne konferencije.
„Momci su zaista odigrali dobru utakmicu, ponosan sam na njihovu posvećenost. Da, imali smo slavlje posle utakmice, ali je ključ svega to što smo želeli da Stefa Karija, kao vrhunskog šutera, uvedemo u ritam da mora da igra unutar linije za tri poena. To je bio plan i tome smo uspeli“, rekao je Rajaković.
Grizlisi su imali problem u jednom delu meča, čak je pobeda došla u pitanje.
„Harizma... Izgubili smo harizmu, morali smo da je vratimo, nije bilo pametnih akcija, izgubili smo ritam, lopta nije kružila, ali za nas sve počinje od dobre odbrane, kada smo povezani u tom delu, kada odbijamo, krademo lopte, hvatamo skokove. To je nama prirodno, morali smo da se ponovo spojimo i da nastavimo da igramo napad po napad“.
Rajaković je otkrio i kako je tokom utakmice rešavao probleme koji su nastajali zbog ličnih grešaka i loših momenata.
„Džekson je veoma bitan za nas kao zaštitnik obruča, na dve utakmice je imao 11 blokada i veoma je važan, na primer za ovaj meč, gde smo želeli rivala da uvedemo u igru unutar linije za tri poena, a tu on dolazi do izražaja. Tajus Džons je odigrao odličan segment, bio nam je potreban još jedan kreator uz Džaa Morenta, a uz to Džons je uradio dobar posao u odbrani nad Karijem“, istakao je Rajaković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala