- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Britanci šokirani savetom distributera grejanja: Grlite kućne ljubimce ako hoćete da vam bude toplo

CC0 / Piksabej / Kućni ljubimac u zagrljaju
Kućni ljubimac u zagrljaju - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Britanci su s pravom bili šokirani kada ih je treći po veličini distributer energije posavetovao da „grle kućne ljubimce“ kako bi se ugrejali i uštedeli na računima.
Kompanija „Ovo Enerdži“ je svojim korisnicima prošle nedelje poslala spisak sa deset „jednostavnih i isplativih načina“ da im ove zime bude toplo.

Hula-hup, vežbe, čišćenje kuće

Osim maženja s kućnim ljubimcima, korisnicima su savetovali da izazovu decu na hula-hup takmičenje, da vežbaju ili da počiste svoje kuće i stanove. I to se dešava u vreme kada se u Velikoj Britaniji očekuje rast cena energenata i životnih troškova generalno.
Prema nekim predviđanjima, računi za gas i struju bi u aprilu milionima domaćinstava mogli da porastu i za više od 50 posto.
Daren Džons, zastupnik u britanskom parlamentu i predsednik Odbora za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, nazvao je savete uvredljivim i pozvao kompaniju da se izvini, što je ona i učinila.
„Nisam siguran ko je odobrio marketinšku kampanju koja ljudima savetuje da nose džempere i jedu kašice, ako ne moguda priušte grejanje“, napisao je Džons na Tviteru posle izvinjenja.

„Loša procena“

Kompanija je u izvinjenju navela da je sadržaj kampanje bio „loša procena“.
„Razumemo koliko će mnogim našim korisnicima situacija ove godine biti teška. Trudimo se da pronađemo smislena rešenja u pristupu ovoj energetskoj krizi. Neprijatno nam je i iskreno se izvinjavamo“, rekli su za „Fajnenšel tajms“, preneo je Indeks.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala