- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Amerika sprema nove sankcije - ovog puta direktno protiv Putina

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Američki senatori demokrate predstaviće novi paket sankcija protiv Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina lično, a mogu stupiti na snagu u slučaju eskalacije oko Ukrajine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na odgovarajuća dokumenta.

„Demokratski senatori u sredu će obelodaniti novi paket sankcija... ako ruski predsednik Vladimir Putin izvrši invaziju na Ukrajinu“, piše list. Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT. Takođe se apeluje da se razmotre „sve raspoložive i odgovarajuće mere“ za suprotstavljanje pokretanju gasovoda „Severni tok 2“, precizirano je u članku.
Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, piše američki list, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.
Podsetimo, ukrajinske vlasti, ali i brojni zapadni političari, u poslednje vreme često spominju mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
RUSIJA
Bivši ambasadori SAD pisali Bajdenu: Objavite spisak sankcija u slučaju napada Rusije na Ukrajinu
Vašington, američke zastave - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
RUSIJA
SAD još jače zapretile Rusiji: U slučaju eskalacije u Ukrajini nećemo upotrebiti samo sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala