- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj ne gaji optimizam da će se dogovoriti sa Amerikom

© Sputnik / Evgeniй BiяtovMoskva
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Rusko-američki pregovori o bezbednosnim garancijama nisu samo proces radi procesa, važan je rezultat, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Za sada ne vidimo neki veliki povod za optimizmom, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je dao pozitivnu ocenu o tome kako se održavaju pregovori. To se odnosi na njihov karakter, na otvorenost i direktnost. Međutim, to nije proces radi procesa i ne može biti nešto zadovoljavajuće, jer je ovde važan rezultat“, rekao je Peskov.
Portparol Kremlja je dodao da o rezultatu sada nema šta da se kaže i da predstoji još nekoliko rundi pregovora koji će dati jasniju sliku na kom su nivou odnosi Rusije i Amerike.
Peskov se osvrnuo i na saopštenja o mogućoj zabrani uvoza američke tehnike u Rusiju, nazvavši ih „informacionom artiljerijskom pripremom” za pregovore delegacija Rusije i SAD. Prema njegovim rečima, to ne može uticati na stav ruske delegacije.
"Hvala bogu, mašine za pranje sudova ne pripadaju kategorijih svetih stvari", našalio se portparol Kremlja.
Podsetimo, 10. januar u Ženevi su održani pregovori Rusije i SAD o ruskim predlozima za bezbednosne garancije. Pretpostavlja se da će nakon toga ruski predlozi biti razmatrani 12. januara na savetu Rusija-NATO i 13. januara na platformi OEBS-a u Beču.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
RUSIJA
Zaharova: Rusija spremna za dalji rad sa Amerikom o bezbednosnim pitanjima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala