- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pobedio je – Novak Đoković ide na Australijan open!

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, najverovatnije će učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu, epilog je višečasovnog suđenja u Melburnu.
Novak Đoković, posle pet dana provedenih u izbegličkom hotelu Park, konačno je ugledao svetlo dana i najverovatnije će nastupiti na Australijan openu, odlučio je Federalni sud.
Najbolji teniser sveta doputovao je u prošlu sredu u Australiju i od tog trenutka kreće petodnevni pakao koji se konačno završio – i to na sudu.
Nakon što su tim advokata Novaka Đokovića i predstavnici vlasti Australije izneli svoje argumente, sudija Entoni Keli presudio je u korist prvog tenisera sveta koji će se od 17. januara boriti za 21. Grend slem u karijeri.
Kao ključni faktor odluke notirano je to da je Novak na aerodromu imao do 8.30 da odgovori na nalog da mu se otkaže viza, ali je primoran da to uradi u 7.42. Takvu odluku, utvrdio je sud, možda ne bi doneo da je imao više vremena da se sa nekim konsultuje.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Ovim argumentima je Đokovićev advokat naterao Australiju da prizna poraz
Podsećamo, Novak Đoković je po dolasku u Australiju pritvoren od strane organa reda jer, kako su tada rekli, nije imao dovoljne papire za medicinsko izuzeće na osnovu kog je dobio šansu da se takmiči u Melburnu.
Činilo se da će biti deportovan, međutim, u poslednjem trenutku uložio je žalbu koju su Australijanci prihvatili i određen mu je pritvor do ponedeljka.
Od tog trenutka pa do danas u javnosti se pojavilo mnogo informacija, mnogo spekulacija, a na kraju je Federalni sud doneo konačnu presudu koja je vlastima naredila da moraju da puste Novaka i vrate mu pasoš i ostale stvari koje je ima, uz plaćanje svih troškova.
Jedino što Novaka može da spreči u igranju na Australijan openu je diskreciono pravo imigracionog ministra Aleksa Hoka, koji može ponovo da ukine vizu Novaku i naloži deportaciju.
Hok je to odlučio i da uradi i Novak je ponovo priveden.
Suđenje ste mogli da pratite uz Sputnjik sport.
Novak Đoković u mini busu napušta hotel Park - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
Novak i Đorđe Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe objasnio zašto je Morison pobesneo zbog Novaka
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Mihajlović: Đoković je žrtva, napravili su od njega antivakser heroja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala