- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Dijalog sa Amerikom se neće voditi beskonačno

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Moskva ne isključuje da se dijalog sa SAD u Ženevi o bezbednosnim garancijama može ograničiti na jedan sastanak, izjavio je za Sputnjik zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

"Ništa ne mogu da isključim, to je vrlo mogući scenario. Amerikanci, posebno njihova grupa za podršku koju predstavljaju druge članice NATO-a, ne treba da imaju nikakve iluzije tim povodom", rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje da li razgovori o bezbednostnim garancijama mogu biti ograničeni samo na jedan sastanak, ako Vašington ne pokaže spremnost da razgovara o zabrinutostima Moskve.

"Ne idemo tamo sa ispruženom rukom, idema sa jasno furmulisanim zadatkom koji treba da se reši pod uslovima koje smo formulisali. To je sve", naglasio je zamenik šefa diplomatije.
On je objasnio da, "ako budemo išli u krug i ponavljali jedno isto, ako ne vidimo ni najmanji znak spremnosti sa te strane da se uzmu u obzir naši prioriteti, da se reaguje na njih konstruktivno, tada će dijalog biti besmislen".
"I koja je poenta da se to nastavi? Ne razumem", zaključio je Rjabkov.
Podsetimo, Rusija i SAD će održati danas u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
RUSIJA
Rusija poručuje: Nema ustupaka Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala